Tek.no

Nyhet

Facebook lanserer anti-selvmordsfunksjon

Ønsker å hjelpe folk i faresonen med nye virkemidler.

RAKRATCHADA TORSAP
Eigil Knudsen
16 Juni 2016 10:00

Blant Facebooks over 1,6 milliarder brukere finnes det mennesker fra alle samfunnslag, inkludert folk med ulike typer problemer. I en pressemelding har selskapet nå kunngjort nye verktøy som skal gjøre det lettere å reagere overfor mennesker i vanskelige livssituasjoner.

De nye funksjonene skal sette folk i stand til å yte hjelp når personer legger ut statusoppdateringer og meldinger på Facebook som tyder på at vedkommende har planer om å skade seg selv, eller ta sitt eget liv.

Spesialtrente Facebook-medarbeidere

Funksjonene kommer i form av en egen meny man blant annet kan bruke til å rapportere illevarslende meldinger. De aktuelle meldingene vil da få høyere prioritet enn andre typer rapporter og ende opp hos en egen gruppe hos Facebook med spesialtrening i å håndtere den type situasjoner.

Man kan også velge å sende en melding direkte til den aktuelle brukeren eller til en felles venn for å koordinere hjelpen. Facebook vil foreslå egne, passende meldinger å sende, men du kan også fylle inn egne ord.

Hjelpelinjer og tips

I tillegg vil det nye verktøyet by på muligheten til å enkelt kontakte hjelpelinjer og gi deg tilgang til ulike typer tips og råd til hva man bør gjøre i situasjoner hvor folk signaliserer at de trenger hjelp.

Som avisen New York Times melder skal Facebook ha jobbet med selvmordsforebygging i 10 år, og har testet ut ulike verktøy i spesifikke regioner det siste året før de altså nå rulles ut i hele verden. Utrullingen er ennå underveis, og det er uvisst når alle vil få tilgang.

Facebook lanserte nylig en annen ny funksjon: Nå kan du laste opp videoer i kommentarfeltene »

(Kilde: Pressemelding, New York Times)

Les også
Facebook lar deg nå laste opp videoer i kommentarfeltene
Les også
Facebook lar deg nå se på bildene til vennene dine i «VR»
Les også
Se de hemmelige Facebook-meldingene dine
annonse

Les også