Tek.no

Nyhet

Google vil fange fotgjengere med «fluepapir» på sine selvkjørende biler

Stopper dem fra å bli kastet i bakken.

USPTO
Eigil Knudsen
23 Mai 2016 10:00

Google er blant de litt mer fryktløse når det gjelder å forfølge perifere idéer, og det har vi nå fått et nytt eksempel på. Som blant andre Engadget melder har søkegiganten tatt patent på en sikkerhetsløsning til sine selvkjørende biler som nok må kunne kalles fantasifull.

Patenten innebærer å utstyre bilene med «lim» i fronten for på den måten å «fange» fotgjengere som måtte være så uheldige å bli påkjørt av de selvkjørende bilene. Oppfinnelsen omtales som en form for «fluepapir».

Skal unngå sammenstøtet med asfalten

Hensikten med konseptet er altså å redusere skadene som påføres fotgjengere ved å skåne dem for det «sekundære» sammenstøtet med asfalten, eller andre objekter, som inntreffer etter at fotgjengeren er blitt påkjørt.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
USPTO

Google peker i patentteksten på at skadene som påføres når fotgjengeren «kastes» fra bilen, enten som et resultat av selve sammenstøtet eller som et resultat av at fører bremser opp, ofte kan være svært alvorlige.

Patenten beskriver også et slags «skall» som dekker det klebrige laget, slik at dette laget ikke er eksponert når man bruker bilen til vanlig. Dette skallet vil være designet for å sprekke opp og eksponere den klebrige substansen idet bilen treffer fotgjengeren.

– Vi har mange idéer

Systemet er altså ment som et alternativ til diverse andre teknologier som finnes på markedet for å beskytte fotgjengere, for eksempel eksterne airbag-puter som Volvo har utviklet. Hvor effektivt det til være kan nok diskuteres, og det er selvsagt også høyst uvisst hvorvidt idéen faktisk skal realiseres.

I forbindelse med saken tok avisen Mercury News kontakt med en talsperson for Google, som uttalte på generelt grunnlag at Google sitter på patenter til mange idéer, hvorav noen blir til produkter, og andre ikke. Hvilken kategori fluepapir-løsningen tilhører gjenstår altså å se. Flere detaljer finner du i selve patentteksten.

Google har mange jern i ilden: Nå har selskapet laget en superbrikke som hopper to generasjoner av Moores lov »

Les også
Google vil «sprøyte» smarte linser rett inn i øyeeplet
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading