Tek.no

Nyhet

4K koster mer enn HD på Netflix

Skal du ha høyeste oppløsning må du også ha den største pakken.

Netflix
14 Okt 2014 10:58
annonse

I mai i år økte Netflix prisene sine for nye abonnenter, mens eksisterende kunder fikk beholde sin gamle pris i et par år fremover. Samtidig påpekte vi at selskapet hadde eksperimentert med nye prismodeller, blant annet for å se om folk var villige til å betale mer for å se video i HD- eller 4K UHD-kvalitet.

Fra da av og frem til i august skjedde det ingenting nytt på prisfronten, men for litt over to måneder siden ble 4K UHD-innhold flyttet opp til den dyreste av selskapets tre pakker. Dermed må man betale 119 kroner i måneden for å se innhold i høyeste oppløsning.

Netflix bekrefter overfor Tek.no at eksisterende kunder fremdeles får beholde funksjoner de har brukt i to år fremover. I dette tilfellet betyr det at alle som logget på sin Netflix-konto med en 4K-kapabel enhet før endringen ble gjort i august vil beholde 4K-innholdet uansett hvilken pakke de har fra før.

Først de siste dagene har dette blitt oppdaget av en rekke medier, og saken går nå som en farsott over nettet – fra HD Guru til USA Today til Businessweek og enda litt videre.

Les også
Nå setter Netflix opp prisen på alt HD-innhold
Les også
Netflix bommet på målet sitt
Les også
Slik fungerer 4K-Netflix på TV-en
Les også
I år kommer 4K til å få sitt store gjennombrudd
Les også
Slik blir Netflix i 4K – allerede i februar
annonse

Les også