Nyhet

Hvis du klarer å hacke deg inn i denne maskinen får du 850 000 kroner

Tjen en liten slant på lovlig vis.

Kampen mot sikkerhetshull og sårbarheter tar mange former. Et av våpnene i Internett-giganten Googles arsenal er en «dusørordning» hvor det loves bort relativt generøse summer til folk som kan finne hull i selskapets produkter. Nå melder Google at de har lagt mye mer penger i potten.

Selskapet har bestemt seg for å doble toppremien i sitt «Chrome Reward Program» fra 50 000 dollar til hele 100 000 dollar, som tilsvarer cirka 850 000 kroner med dagens kurs.

Krever hacking av Chromebook

«Chrome Reward Program» ble startet i 2010 med det formål å belønne kløktige «hackere» som klarer å avdekke sikkerhetshull i nettleseren Chrome eller operativsystemet Chrome OS, i henhold til et knippe kriterier.

Chrome OS.

Premien som nå økes gjelder imidlertid ikke for alle typer sikkerhetshull. Den vil utbetales til dem som klarer å hacke en Chromebook i gjestemodus. Gjestemodus er en funksjon som gjør at du kan la andre bruke maskinen uten tilgang til dine personlige data.

Premie for hacking av surfebeskyttelse

Google introduserte dusøren på 50 000 dollar i fjor, og sier at de hittil ikke har mottatt et eneste kvalifisert bidrag. For å motivere hobbyhackere til å «jobbe» enda hardere, har de altså nå doblet summen.

I tillegg til dette har Google nå også introdusert en premiere for dem som klarer å finne en måte å omgå den såkalte «Safe Browsing»-teknologien på, nærmere bestemt den delen av teknologien som skal beskytte brukere mot farlige nedlastinger på nettet.

Mer informasjon om regler og de ulike dusørene man kan jakte etter finner du hos Google.

Google stod nylig bak en stor bragd: Selskapets kunstige intelligens slo en av verdens beste utøvere i det avanserte brettspillet Go »

(Via VentureBeat)

Les også
Chromebook 3 koster under 2000 kroner
Les også
Slik skrur du av Google Chromes oversettelse
Les også
Vi tester SeaMonkey mot de mest brukte nettleserne
annonse