Til hovedinnhold

Ny norsk e-boktjeneste er lansert

Ebok.no gir deg 480 000 e-bøker på mobilen og nettbrettet.

Norge har ligget langt etter USA på e-bøker, og både utvalg, priser og mangel på gode tekniske løsninger har gjort at mange nordmenn sverger til Amazons Kindle-løsning når de skal lese e-bøker. Problemet med Kindle har vært at norske e-bøker har glimret med sitt fravær – hvis du da ikke vil lese Jo Nesbø på engelsk.

E-bøkene synkroniseres på tvers av ulike enheter, og løsningen husker hvor du sist var.

På onsdag lanserte imidlertid Schibsted en helt ny e-bok-løsning, ebok.no, skriver Aftenposten. Som navnet mer enn antyder er det snakk om en ebok-butikk på nett, med tilhørende apper for både Android og iOS.

Les også: Snipp, snapp, snute for bøker om ti år? (Mobilen.no)

Ebok.no-appene kombinerer en vanlig e-bokleser og lydbokleser i én og samme app. E-bøkene kan kjøpes fra en nettleser på PC-en eller på en mobil enhet, eller direkte fra appen på nettbrettet eller mobilen.

480 000 bøker – 5 500 på norsk

Foreløpig er det rundt 480 000 bøker tilgjengelig. Rundt 5 500 av disse er norske bøker. Prisene varierer fra rundt 39-49 kroner for en del bøker som nå er på åpningstilbud, og opp til 200-300 kroner for de nyeste og mest populære bøkene. Dermed legger ebok.no seg på et prisnivå som ligger langt over det Amazon tar. Dan Browns «Inferno» koster for eksempel 217 kroner i norsk oversettelse og 182 kroner på originalspråket (engelsk). Hos Amazon koster boken 10,99 dollar – det vil si 66 kroner.

Dermed er det antagelig utvalget av norske bøker som vil være mest attraktivt med ebok.no.

Du kan kjøpe bøker rett fra appen.

– Det vi lanserer nå er et samlingssted for digitale bøker, hvor du kan både kjøpe, lese og lytte til digitale bøker på alle plattformer. Som eneste plattform i Norge finnes både en e-bokleser og en lydbokspiller i ebok.nos app, forteller administrerende direktør Elizabeth Sellevold i ebok.no til Aftenposten.

Hun forteller at det nå står et slag om den norske e-boken.

– Undersøkelser viser at et sted mellom 60 og 80 prosent av e-boklesere leser engelske bøker, og vi vil gjøre kjøp og lesing av norske e-boker enkelt, sier Sellevold.

En del av de tilgjengelige bøkene kan også brukes på Amazon Kindle og andre e-boklesere i tillegg til ebok.nos egen leser, men det gjelder langt i fra alle. Hvilke plattformer boken vil fungere på, er oppgitt på bestillingssiden for hver enkelt bok.

Konkurrenter

Også andre aktører satser på e-bøker i Norge. For eksempel lanserte Ark Bokhandel en e-bok-app i fjor sommer, som har alle de norske bøkene som de får via Bokbasen. I tillegg har de rundt 400 000 engelske bøker, skriver Aftenposten.

Også Ark jobber med å få inn også lydbøker i sine apper, slik ebok.no har.

Les også: Livet med nettbrett som PC – en students drøm

(Kilde: Aftenposten, Ebok.no)

annonse