Tek.no

Nyhet

Zuckerberg donerer 2,7 milliarder

Gir bort en solid aksjepost til veldedig formål.

iStockphoto, 16853385
Jørgen Elton Nilsen
20 Des 2012 05:30

For to år siden signerte Facebook-grunnleggeren Mark Zuckerberg og hans kone en lovnad om at de skulle donere majoriteten av sine inntekter til veldedige formål.

Tidligere har de to donert 100 millioner dollar til Startup: Education, en gruppe som jobbet med å forbedre skolesystemet i Newark, New Jersey. Bidraget lot gruppen ansette flere lærere, og de har åpnet fire nye videregående skoler, samt 11 andre skoler. Nå har de pekt ut det neste prosjektet de vil støtte, og denne gangen spytter de i hele 500 millioner dollar.

Gir bort aksjepost

I går kunne Zuckerberg nemlig kunngjøre at stiftelsen Silicon Valley Community Foundation har fått en solid julegave:

– For å legge grunnlaget for nye prosjekter, har vi donert 18 millioner Facebook-aksjer til Silicon Valley Community Foundation, skriver Zuckerberg på sin Facebook-profil.

Aksjene har en verdi på 500 millioner dollar, eller 2,7 milliarder norske kroner. Stiftelsen favner bredt, og jobber med å styrke alle delene av samfunnet i teknologidalen utenfor San Francisco. I 2011 hadde de to milliarder dollar i tilgjengelige midler, og støttet over ti tusen forskjellige satsninger.

– Marks generøse gave vil endre liv, og inspirere andre i Silicon Valley og verden over til å gi tilbake og gjøre verden et bedre sted, sier Emmet Carson, sjefen for stiftelsen, i en kunngjøring.

Ikke det siste bidraget

Denne ukens donasjon skal ikke bli den siste, lover Zuckerberg:

– Vi skal lete etter områder innen utdanning og helse vi kan fokusere på videre. Jeg håper vi vil ha et positivt bidrag på våre neste prosjekter, sier han.

Etter at Facebook gikk på børs i mai, har aksjen falt mer enn 27 prosent, men har denne uken sett en vekst på i underkant av fire prosent. Over en milliard mennesker bruker nettstedet aktivt hver måned.

(Kilde: Facebook/Mark Zuckerberg)

Les også
Pengene raser inn for Facebook
Les også
Dette kartet viser Internett
Les også
– Du blir lurt trill rundt i sosiale medier
Les også
Digitale penger blir en fullverdig bank
Les også
Facebook har et massivt antall brukere
annonse

Les også

Loading