Til hovedinnhold

Ny kamerateknologi i Samsung Galaxy S5?

Isocell og flere megapiksler skal gi bedre mobilbilder.

Samsung er i gang med å produsere en ny type bildebrikke til sine kommende flaggskipmodeller. Med Isocell skal kameraene fange opp 30 prosent mer lys, samtidig som hver enkelt piksel vil være mindre utsatt for spredelys fra nabopikselen. Det skal gi hver piksel bedre nøyaktighet enn med dagens bakbelyste brikker, særlig i dårlig lys.

Mindre smitte fra nabopiksler

Her er det zoomet inn på en detalj i bildet. Bildet tatt med Isocell-teknologi (til høyre) er noe skarpere, og mindre utbrent enn bildet tatt med BSI-brikken.Foto: Samsung Tomorrow

Mengden av lys som smitter fra en piksel over på en annen skal ifølge Samsung reduseres med 30 prosent, og det gir bilder med høyere detaljnivå.

Men Samsung er heller ikke ferdig med å presse flere piksler inn på sine små bildebrikker. Neste år vil vi få både 16 og 20 megapiksler i mobiltelefoner fra Samsung, hevder den koreanske nyhetsportalen ETNews, som siterer det de kaller «kilder i industrien». HTC valgte færre men større piksler for å fange mer lys i HTC One, mens Samsung går den mer ordinære veien, og øker antallet megapiksler. Sony har allerede et 20-megapikselkamera, mens Nokia i Lumia 1020 har valgt en litt annen teknologi der antallet megapiksler er oppe i 41.

Optisk bildestabilisering lar vente på seg

Samtidig er det rapportert om at Samsung sliter med å få dreisen på optisk bildestabilisering. Utfordringen skal være å få produsert et tilstrekkelig antall slike komponenter til at stabilisatoren kan brukes i mobiler selskapet lanserer i første halvår 2014.

Samsung må ha sikret seg 50 millioner slike bildestabilisatorer før de kan våge å implementere det i den nye toppmodellen Galaxy S5, skriver Android Authority.

Les også: Er dette den beste kameramobilen?

Les også
Samsung Galaxy S5 kan være avslørt
Les også
Nokia Lumia 1020: Er Lumia 1020 den beste kameramobilen?
Les også
Nokia Lumia 925: Den lekreste Nokia-mobilen noensinne?
Les også
Samsung har lansert Galaxy S4-kompaktkamera
Les også
Her er HTCs nye supermobil
annonse