Til hovedinnhold

Masse spennende mobilnytt på årets CES

Vi oppsummerer årets messe.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil / montasje

Årets store forbrukerelektronikkmesse, CES, er over for denne gangen. Vi er alltid litt usikre på hva som kommer av nyheter på denne messen, men CES pleier ofte å gi en liten forsmak på hva resten av teknologiåret vil bringe. Og årets messe skulle vise seg å virkelig leve opp til våre forventninger.

Se også video og bilder fra CES 2014 »

I tillegg til et hav av ulike smarte dingser, som smartklokker, smartarmbånd og mobilstyrte leker, var det også en del mobil- og nettbrettnyheter. Noen produkter var helt nye, mens andre produkter var produkter som ble lansert før nyttår – men som vi først nå fikk mulighet til å gå nærmere etter i sømmene.

Her er de mest spennende mobilnyhetene fra CES 2014 – med lenke til sniktitter med video. Vi har også tatt med en lenke til prisvarsling på Prisguide.no, slik at du kan få varsling når produktene kommer i butikkene – eller får en pris du er villig til å betale.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Sony Xperia Z1 Compact:
Endelig en minimodell det svinger av!

Sonys Xperia Z1 Compact har en svært spesiell egenskap. Den er en minimodell, som deler så godt som alt med storebror. Et ekte flaggskip i ministørrelse, altså. Det har markedet manglet lenge.

Xperia Z1 Compact har 4,3-tommers skjerm, men spesifikasjonene er på høyde med de aller kraftigste mobiltelefonene på markedet.

Les sniktitten på Sony Xperia Z1 her »
Lag prisvarsling for Sony Xperia Z1 »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsung Galaxy TabPRO og Galaxy NotePRO:
– Hva i all verden har Samsung gjort med Android?

Under årets CES-messe har Samsung lansert intet mindre enn fire helt nye nettbrett. Det er uvanlig mange nye nettbrett på en gang – spesielt fra en produsent som alt har både forholdsvis nye, og heftige, nettbrett på markedet. Kan de nye modellene skille seg ut, eller tilføre noe som mangler? Vi tok turen innom Samsung stand for å se nærmere på de nye 12,2-tommers nettbrettene fra Samsung.

Les sniktitten på Galaxy TabPRO og Galaxy NotePRO »
Lag prisvarsling for Samsung Galaxy TabPRO 12,2 »
Lag prisvarsling for Samsung Galaxy NotePRO 12,2 »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Meizu MX3:
Vi ser nærmere på en av de råeste «Kina-telefonene»

Stadig flere kinesiske mobilprodusenter stikker seg frem med virkelig rå toppmodeller. En av produsentene som har markert seg tydeligst, og lengst, er Meizu. Under årets CES-messe her i Las Vegas har de med seg siste telefon ut, MX3.

Noe av det som gjør kinesiske merker litt gøy, er måten de tør å gjøre helsprø ting med menyer og operativsystemer.

Les sniktitten på Meizu MX3 »
Få prisvarsling for Meizu MX3 »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Huawei Ascend Mate 2 4G:
Lekrere, raskere og bedre

Etter å ha fått teste den utmerkede telefonen Ascend P6, kan fjorårets Ascend Mate vanskelig kalles noe annet enn en nedtur – selv om den var billig.

Med tanke på spesifikasjonene er det ikke sikkert Ascend Mate 2 blir så mye dyrere – men førsteinntrykket er at Mate 2 er en betydelig bedre telefon.

Vi tok turen innom Huaweis stand på CES.

Les sniktitten på Huawei Ascend Mate 2 »
Få prisvarsling for Huawei Ascend Mate 2 »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Asus ZenFone 5 og 6:
– Billigprodusentene bør passe seg!

Under årets CES overrasket Asus ved å slippe noe så snodig som helt enkle telefoner. ZenFone er navnet på serien, og den består av tre forskjellige, men samtidig veldig like, telefoner. De tre modellene skal være oppsiktsvekkende billige. Vi tok en kikk på de to største av dem.

Hvis Asus velger å legge seg på de samme prisene i Norge, kan det virkelig begynne å blåse hett rundt de beste billigmodellene som henger i butikkhylle i dag. Det vil også gjøre Android til et langt bedre alternativ i de aller mest prisgunstige klassene.

Les sniktitten på Asus ZenFone 5 og 6 »
Få prisvarsling på Asus ZenFone 5»
Få prisvarsling på Asus ZenFone 6»

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Asus ZenFone 4:
Dette er minstemann i Asus' nye ZenFone-serie

På sett og vis er den billigste mobiltelefonen vi har sett på messen også den mest imponerende. Til tross for svake spesifikasjoner på papiret, og svært lav prislapp – rundt seks hundre kroner omregnet fra amerikanske daler, får du det man lett kan tenke seg er atter en treg billigmobil. Så feil kan man ta.

Grunnen til at vi bli overrasket av ZenFone 4 er enkelt og greit brukeropplevelsen. Vi er slett ikke vant til å treffe på en brukeropplevelse som denne i grisebillige telefoner.

Les sniktitten på Asus ZenFone 4 »
Få prisvarsling på Asus ZenFone 4 »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

LG G Flex:
– Det er fryktelig gøy å kunne bøye en telefon!

Buede, og fleksible, skjermer har vært science fiction-teknologi i årevis. Nå har det endelig løsnet litt, og en aldri så liten del av de mange fremtidsvisjonene ser ut til å være i sikte. Både Samsung og LG har lansert telefoner med fleksibel skjerm, men enn så lenge er LGs G Flex den eneste telefonen som faktisk er fleksibel.

Vi tok telefonen nærmere i øyensyn på CES-messen, og sikret oss også en video av den.

Les sniktitten på LG G Flex »
Få prisvarsling på LG G Flex »

Se også video og bilder fra CES 2014 »

Her finner du flere CES-nyheter fra vårt søsternettsted Hardware.no »

annonse