Til hovedinnhold

Nesten halvparten har hatt problemer med nettbrett

Økt bruk av nettbrett på jobb stiller nye krav til holdbarhet, viser undersøkelse.

Nesten halvparten av de som bruker nettbrett på jobb har opplevd problemer med enhetene flere ganger i løpet av de siste to årene. Det viser en undersøkelse gjort av Panasonic blant britiske bedrifter.

Les også: Flere nettbrett med full Windows 8.1

Undersøkelsen er riktignok ikke uavhengig, siden Panasonic produserer og selger vanntette nettbrett som skal tåle tøff behandling. Men undersøkelsen har likevel noen interessante poenger.

43 prosent av respondentene i undersøkelsen oppgir at nettbrettet er den mest effektive løsningen for jobbing på farten eller utenfor kontoret. Dermed er den mer populær enn både PC-en og smartmobilen.

Tåler mindre

Men 68 prosent sier nettbrettene tåler mindre enn andre enheter, og nesten halvparten – 47 prosent – oppgir gjennomsnittlig tre feil på produktet som krevde reparasjoner i løpet av de siste to årene.

De fire vanligste årsakene til at nettbrett går i stykker er:

  • Høye eller lave temperaturer tar knekken på nettbrettet. For eksempel når nettbrettet blir liggende i solen, eller i en kald bil over natten. (40 %)
  • Fall eller støt, for eksempel ved at nettbrettet mistes i bakken (21 %)
  • Væske (17 %)
  • At enhetene blir kjørt over av et kjøretøy (11 %)

– Det er en merkbar trend at nettbrett i større grad overtar for bærbar PC i profesjonelle miljøer. Samtidig opplever vi også at nettbrett beregnet til privat bruk som regel ikke er gode nok til tåle de belastningene de utsettes for i tøffe arbeidsmiljøer og utendørs bruk her til lands», sier daglig leder Klaus-Martin Berget hos reparasjonsfirmaet Fixet AS i en pressemelding.

Les også: Spår vekst for Apple i bedriftsmarkedet

Les også
HP klar med slankt proffnettbrett
Les også
– Flere smartbriller enn smartklokker i 2014
Les også
HP prøver seg på mobiler igjen
Les også
Spår vekst for Apple i bedriftsmarkedet
Les også
CES 2014: Flere nettbrett med full Windows 8.1
annonse