Til hovedinnhold

Fujifilms X-serie får et helt nytt medlem

Og den skal komme allerede denne måneden.

Skjermbilde Fujifilm-x.com

Fujifilms retroinspirerte speilløse systemkamerafamilie X kommer til å få et nytt medlem den 28. januar. Dette er en serie med kameraer som er svært anerkjent – da vi for eksempel hadde kameraet Fujifilm X100S inne til test på forsommeren i fjor, gav vi den fem av seks stjerner og karakteren «Anbefalt».

Nå kommer det mer, for Fujifilm har lagt ut en teaserside på nettet.

Ekstra stor søker?

Fujifilm har ikke lagt ut noen detaljer om det kommende kameraet, men av det bildet de har lagt ut, vet vi allerede nå om mange av egenskapene.

Kameraet har tre store hjul for funksjonsvalg. Det har et hjul for innstilling av lukkertid, som minner om det vi tidligere har sett på X-Pro-1. Innstilling av ISO-verdi har også et eget hjul, med en A-innstilling for auto. Dette hjulet er låsbart. Det tredje hjulet stiller inn eksponeringskompensasjon, +/- 3 EV i tredjedels trinn.

Under kontrollhjulene for ISO og lukkertid finnes det også ringer med brytere på. Det er ukjent hva disse kontrollerer, men utløsermodus ville jo vært logisk.

Selve huset har også en svært stor bulk for søkeren. Det kan kanskje bety at Fujifilm kommer med en kraftig forbedret elektronisk søker, men det vet vi ikke før kameraet lanseres.

Kamerahuset har også flere knapper. Vi finner en start av videoopptak like ved siden av utløseren. Rundt utløseren finner vi en ring med av/på-bryteren. Det er også et kontrollhjul på forsiden av huset, under utløseren.

Der finnes også en «Fn-bryter» som aktiverer det innebygde trådløse nettverket. Til sist er det et uttak for kablet forbindelse med datamaskiner.

Dette er alt vi vet om nyskapningen fra Fujifilm, når kameraet er lansert kommer vi tilbake med flere detaljer.

Fujifilms flaggskip er stappfull av ny teknologi:
Vi snakket med han som designet kameraet »

(Kilde: dpreview.com)

annonse