Mobilspill er big business

Spillindustrien rundt mobiltelefoner er verdt mange milliarder.

Mobilspillene blir stadig bedre og mer avanserte grunnet heftigere og heftigere spesifikasjoner mobiltelefonene. Naturlig nok er da flere som bruker mer og mer tid på mobilspilling, og mobilspillindustrien begynner å bli verdt store summer.

Verdt milliarder

Nettstedet Geekaphone har tatt en nærmere kikk på tallene rundt mobilspillindustrien og tallene de fant er meget interessante for utviklingen til mobilspill. Det forventes blant annet at mobilspillindustrien vil tjene inn 43 milliarder kroner bare i år. I tillegg spås det at i 2014 vil den nå hele 61,8 milliarder kroner.

Til sammenligning var verdien av all musikk som ble kjøpt til mobiltelefoner i 2010 på omlag 16 milliarder kroner, mens ringetoner hadde en verdi på knappe 2,9 milliarder. Dette er også en nedgang fra tidligere år.

Tjener rått på reklame

Om ikke det var nok så tjente spillutviklere cirka 471 millioner kroner på reklame i spillene alene, noe som forventes å tidoble seg de neste fire årene. På toppen av haugen sitter Angry Birds hvor gratis versjonen håver inn omlag 5,4 millioner kroner hver måned i reklame alene.

Tallene sier også at mellom 70 og 80 prosent av alle nedlastinger er spill, og for å bruke Angry Birds som eksempel her og så har det blitt lastet ned over 140 millioner ganger. Videre viser tallene at de fleste som spiller mobilspill er mellom 18 og 44 år, men det kommer vel ikke som noen stor overraskelse.

Android Market blir størst

Det som kanskje overrasker noen er at 53 prosent av alle som spiller på mobilen er jenter. I tillegg kan vi se at det er flere gratis applikasjoner i Android Market enn i App Store, og førstnevnte vil være størst også totalt sett om ikke lang tid.

8 av 10 nettbretteiere bruker enheten sin til spilling, hvor 68 prosent av disse bruker minst en time på spill om dagen. I tillegg er over 8 av 10 nedlastinger til mobiltelefoner og nettbrett gratisprogrammer.

Denne informasjonen viser at mobilspill kun går en vei, nemlig oppover. Ettersom vi kan forvente oss kraftigere og kraftigere telefoner allerede senere i år virker det nesten grenseløst hvor avanserte mobilspillene til slutt kan bli.

Les også:

(Kilde: geekaphone.com via androidauthority.com)

Les også
Parkeringsapp erstatter parkeringslapp
Les også
7 mill. daglige nedlastinger fra Ovi Store
Les også
Den beste nettleseren til Android?
Les også
Slik er nye Android Market
Les også
Angry Birds til enda en plattform
Les også
Nå er den menneskelige appen lansert
Mer om
annonse