Til hovedinnhold

Olympus blir tøffere

Olympus Tough - nå enda tough-ere

Olympus har lenge vært markedsledende på vann-, støt- og støvtette kameraer – en posisjon de tydeligvis ikke har tenkt å gi fra seg. Mange andre produsenter er på markedet med tilsvarende modeller, men ingen har det samme utvalget som Olympus.

Nå har de lansert en ny modell, TG-810, som tåler dybder ned til 10 meter, kulde ned til -10 grader og fall fra opp til 2 meter. Så lurer du kanskje på hvordan du vet når du er på 10 meters dybde og ikke kan gå lenger ned. TG-810 har fått innebygd dybde-(og høyde-)måler, så det kan selv fortelle deg hvor dypt eller høyt du befinner deg. Kameraet skal også kunne brukes med hansker på.

Det har også GPS, bevegelsessensor og kompass, så det kan registrere posisjon, bevegelser og retning du tar bildet.

Dette er altså et kamera for den som ikke vil begrense seg av hensyn til kameraet. Kameraet bør tåle det du utsetter det for, og det bør kunne fortelle deg hvor og hvordan bildene er tatt.

Hvis du har lyst til å ta bilder i 3D, er det støtte for det i kameraet. Velg 3D-funksjon, pek på motivet og ta et bilde. Panorer så til kameraet selv tar neste bildet. De to bildene blir så satt sammen til ett 3D-bilde.

Utover disse funksjonene er kameraet et ganske vanlig kompaktkamera med 14 megapiksler, 5x optisk zoom tilsvarende 28-140mm, men med svært moderat lysstyrke – f/3,9-5,9.

Høyoppløst skjerm er alltid godt å jobbe med.

LCD-skjermen virker lovende med en oppløsning på 920 000 punkter og en størrelse på 7,6cm (3 tommer). Men det vi liker best med disse kameraene er at de ikke er mye større enn et vanlig kompaktkamera. Dette er ikke spesialutstyr du bare kan bruke under vann eller på fjellet. Du kan godt bruke det hjemme eller på storbyferie. Prisen du betaler er antakelig noe lavere bildekvalitet enn de fleste andre kameraer tilbyr.

Olympus Tough TG-810 kommer i butikkene i løpet av måneden. Norsk pris er ikke kjent, men det får en veiledende pris i USA på $400.

Les også:
Ti ting vi hater med kameraet
Ti funksjoner vi elsker

annonse