NyhetNå får du Spotify i bilen

Nå kommer Spotify til bilen

Ford lar deg streame musikk mens du kjører.

Mange liker å høre på musikk i bilen, og gjerne fra sin egen musikksmak. Radiokanaler kan spille av mye man ikke nødvendigvis ønsker å høre, og CD-er eller MP3-spillere begynner å bli for lite fleksibelt. Hvorfor ikke ta med Spotify inn i bilen?

Den amerikanske bilprodusenten Ford har nå vist frem et stemmeaktivert system for applikasjoner og liknende i bilen. For å demonstrere systemet har de tatt i bruk den svenske musikkstreamingtjenesten Spotify – men dette er ikke et offisielt partnerskap.

Hands-free underholdning

Fords nye stemmeaktiverte system heter SYNC og skal fungere godt sammen med bilvennlige apper av ulike slag. SYNC er et system for kommunikasjon og underholdning som lar føreren av bilen foreta hands-free-telefonsamtaler, såvel som å styre musikk og andre typer underholdning ved hjelp av stemmebruk.

Den hurtige veksten til smarttelefon-apper har skapt en etterspørsel etter løsninger til bruk også når man kjører. SYNC skal derfor fungere som et trygt alternativ ved at man kontrollerer all underholdning og kommunikasjon med stemmen – slik som med nettopp Spotify.

Stort potensial

Prosjektet er ennå i startfasen, og dette er Spotifys første integrasjon i bil, men prosjektet virker allerede funksjonelt og lovende. Dette kan bli en spennende samarbeidsstrategi fremover, og muligheten for å inkludere flere bilmerker er til stede.

SYNC-systemet vil bli tilgjengelig i ti bilmodeller fra Ford fra og med 2012, inkludert Ford Fusion, Mustang, Shelby, Fiesta, F-150 og flere.

(Kilde: TechCrunch)

Les også
Svenskene flykter fra Spotify
Les også
Få banningen tilbake i Spotify
Les også
Facebook vil lage musikk-tjeneste
Les også
Er dette Spotifys nye konkurrent?
Les også
Kun 20 minutter Spotify i døgnet
Les også
Spotify kan gi deg virus
annonse