Nyhet

Denne lille sensoren kan gjøre dingsene dine trådløse

Kickstarter-produktet Bixi lar deg styre dingser med bevegelser i løse luften.

Det mangler ikke på nye produkter på det populære folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for tiden, og nå har det dukket opp enda et konsept på nettstedet tar sikte på å gjøre teknologihverdagen enklere for folk.

Den nye dingsen heter Bixi og er en liten enhet som er i stand til å registrere håndbevegelser og oversette disse til kommandoer for mobilen, nettbrettet eller andre smarte enheter.

Kan brukes til så mangt

Meningen med produktet er altså å gjøre smartdingser helt berøringsfrie for situasjoner hvor du for eksempel må rette oppmerksomheten andre steder, er skitten på hendene eller simpelthen ønsker en mer «intuitiv» måte å styre enhetene på, som utviklerne kaller det.

Enheten er både kompakt og trådløs.

Produktet kobler seg til mobilen eller nettbrett via Bluetooth og en egen applikasjon, og deretter sender mobilen kommandoene videre til eventuelle andre smarte enheter i huset over enten Wi-Fi eller Bluetooth. Enheten har støtte for blant annet YouTube, Apple TV, Spotify, diverse smarthøyttalere og mye mer.

Trådløs og kompakt

Bixi har i utgangspunktet støtte for seks ulike håndbevegelser som kan knyttes til bestemte funksjoner på de ulike enhetene og appene du vil bruke den med. Den er også trådløs og kompakt, med ytre mål på 67 x 59 millimeter og en vekt på 30 gram. Batteritiden skal ligge på mellom 3 uker og 2 måneder, avhengig av bruk.

Utviklerne har samlet inn 38 000 dollar av et mål på 25 000 dollar med 38 dager igjen, og er dermed vel i havn. Prisen skal ligge på 79 dollar, og utsendelsene skal starte i mars neste år. Mer informasjon kan du finne på Kickstarter, og se også video under.

Det skjer mye på Kickstarter for tiden: Har du sett denne hologramskjermen?

Les også
Er dette den første ekte hologram-skjermen?
Les også
Lift lader smartklokken din mens den svever i løse luften
Les også
Denne lader mobilen din mens den svever i løse luften
annonse