Til hovedinnhold

Slik vil du spille spill til neste år

Oculus VR viste frem de splitter nye spillkontrollene sine.

Oculus

I går kveld arrangerte det Facebook-eide «virtual reality»-selskapet Oculus en større pressekonferanse der de annonserte flere nyheter rundt lanseringen av sitt kommende produkt, Oculus Rift.

Pressekonferansen.

Selskapet bekreftet blant annet at VR-brillene skal lanseres i løpet av første kvartal neste år, og at de selges med en Xbox One-kontroller. Sjefen for Microsofts spilldividsjon var også på plass, for å fortelle at Windows 10 får innebygd Oculus Rift-støtte.

Nytt kontrollsystem

Nytt kontrollsystem. Foto: Oculus

Den kanskje mest spennende nyheten var imidlertid presentasjonen av et nytt kontrollsystem for plattformen. Det heter Oculus Touch, og består av to deler – en for hver hånd.

Disse holdes omtrent som man ville holdt en pistol, og er utstyrt med sensorer. Når du beveger hendene, vil dette registreres og bevegelsene vil overføres til hendene til spillfiguren din.

Slik holder man kontrollerne. Foto: Oculus

Hver av dem har en liten stikke og flere knapper. En av knappene befinner seg der avtrekkeren hadde vært om det var en pistol du holdt. Det går også en «ring» rundt hånden din, med sensorer som vil kunne oppfatte ulike håndgester slik at disse overføres til figuren i spillet.

Haptisk feedback

Kontrollerne har også såkalt haptisk feedback, noe som vil si at de for eksempel vil vibrere om du «tar» på noe som vibrerer i et spill.

Hva gjør han her? Bruker pil og bue? Foto: Oculus

Oculus sier at hovedmålet for kontrollerne var å lage noe som føles naturlig å bruke, og som gir deg enda større tilstedeværelse i den virtuelle verdenen. Når du kan bevege hendene dine og hendene til spillfiguren følger etter, blir den allerede realistiske opplevelsen enda mer realistisk.

Oculus Touch skal ikke lanseres samtidig med Oculus Rift, men kommer i løpet av første halvdel neste år. Selskapet sa for øvrig ikke noe nytt om hvor mye Oculus Rift ville koste.

Det finnes flere ting som øker følelsen av tilstedeværelsen i VR
Et virtuelt nesegrev reduserer svimmelheten »

(Kilde: Oculus)

Mer om
annonse