Tek.no

Nyhet

Utrolig mobilkamera

2 Sept 2005 14:13

Til nå har det ikke vært mulig å få kjøpt kameramobiler i Norge med en bildeoppløsning mer enn to megapiksler. Mobiler med tre megapikselkamera er på vei, men ennå ikke å få tak i på det norske markedet.

 

Asia og Kina er langt foran Norge og resten av Europa på spesifikasjoner og muligheter. Allerede i mars ble den første mobilen med 7 megapikselkamera lansert på det asiatiske markedet. Nå ser det ut til at også vi skal få leke oss med super-kamera i mobilform.
To kinesere til Norge
Det Oslo-baserte firmaet Scanford Agentur har ifølge Amobil inngått en eksklusiv avtale med den kinesiske mobilprodusenten Yan Chuan Communications.

Allerede før jul skal de to modellene XCute DV1 og XCute DV2 kunne tilbys norske kunder. Spesifikasjonene er ikke likt noe vi tidligere har sett maken til.

 

XCute DV1 har et kamera med 3 megapiksels oppløsning, autofokus og mulighet for å ta opp film i samme kvalitet som et VHS-kamera. I tillegg til at bildene og filmene kan lagres i de fleste formater, har mobilen en TV-utgang og kan vise bilder og videoklipp rett på TV-apparatet.
Minnet er på beskjedne 20 MB, men kan utvides med MiniSD-kort og få plass til alt du ønsker av bilder og MP3. I tillegg viser skjermen på 640 x 240 punkter imponerende 16,7 millioner farger.
Millionær
Storebror XCute DV2 imponerer enda mer på spesifikasjonssiden. De to modellene er omtrent like store med mål på rundt 90x46x26 millimeter, og veier begge rundt 118 gram.

 

Begge har samme type MP3-spiller, samme skjermoppløsning og TV-utgang. Hovedforskjellen ligger i kameraet.

For om du ble imponert av DV1, kommer DV2 til å feie deg av stolen med sitt imponerende kamera. Det tar bilder med hele 6 millioner bildepunkter, og stiller dermed både på linje med og foran en rekke digitalkameraer.

Som seg hør og bør med et så høyoppløst kamera, er også minnet større på DV2. Det følger med et minnekort på 512 MB slik at mer enn to bilder kan lagres av gangen.

Det beste er allikevel prisen. Du trenger nemlig ikke hete verken Vollvik eller Røkke for å ha råd til disse to krabatene. Prisen vil ifølge Amobil ligge rett rundt 3000 kroner, noe som er svært billig sammenliknet norske priser.

Begge modellene er forventet å havne i norske butikker før jul, og er de så bra som spesifikasjonene kan tilsi vil de trolig være å finne under mange norske juletrær.

annonse

Les også