Tek.no

Nyhet

Norwegian med mobilt bredbånd

Marius Røstad
15 Okt 2009 12:41

For i dag lanserer Call Norwegian kontantkort for mobilt bredbånd, noe NetCom lanserte for noen uker tilbake. Selskapet sier selv dette er Norges billigste kontantkort for mobilt bredbånd og med tanke på at det ikke er noen særlige flere aktører på dette markedet er det vel mye som tyder på at de har rett.
- Alle skal ha råd til internettilgang, uten at man må binde seg, eller betale en fast avgift i måneden. Call Norwegians nye produkt er helt i Norwegians ånd om lave priser og valgfrihet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en pressemelding fra selskapet.


Call Norwegian er det heleide mobilselskapet til flyselskapet Norwegian og en viktig del av det trådløse internettilbudet som skal tilbys på Norwegians flygninger i løpet av 2010.
Billig?
Kontantkort og modem kan kjøpes i Call Norwegian sin nettbutikk, hvor du også fyller på kontantkortet. Selskapet tilbyr følgende startpakker:

  • 100 megabyte til kroner 189,-
  • 300 megabyte til kroner 469,-
  • 500 megabyte til kroner 599,-

Påfylling av flere megabyte koster kroner 1,40 permegabyte. Hos konkurrenten NetCom er påfyllingsprisen kroner 2,0 per megabyte. Her koster derimot startpakken med 100 megabyte 499 kroner.


I utgangspunktet virker derfor NetCom betydelig dyrere. Det er imidlertid viktig å huske på at startpakken til NetCom inkluderer USB-modem, noe du må ut med 799 kroner for hos Call Norwegian. Da blir bildet langt mer nyansert, og med mindre du har USB-modem og store surfebehov vil det jo lønne seg med NetComs løsning til å begynne med.
Sammenligner vi den minste startpakken til Call Norwegian med startpakken til NetCom er prisene henholdsvis 988 kroner mot 499 kroner. Det vil si at du kan fylle på 245 megabyte hos NetCom før du er oppe på samme prisnivå som hos Call Norwegian. Deretter vil imidlertid Call Norwegian være billigere.
Kontant kontroll
Kontantkort gjør det selvsagt enkelt å holde kontrollen på utgiftene og det er også noe av fokuset til Call Norwegian.
- Vi har valgt å tilby kontantkort for Mobilt Bredbånd, fordi det er enkelt og gir kunden full kontroll over pengebruken. Fordelen med kontantkort er at det ikke er noen løpende kostnader og kunden bestemmer selv hvor mye han eller hun vil bruke, sier Marit Wetterhus, administrerende direktør i Call Norwegian.

Les også
Ypper til kamp mot Telenor og NetCom
Les også
Forhåndsbetalt mobilt bredbånd
annonse

Les også