Tek.no

Nyhet

Snakk dine tekstmeldinger

Janne Bjergli
23 Feb 2006 11:23

Operatøren ser ifølge The Telegraph behovet for å lansere en tjeneste som gjør det mulig også for de som sliter med å taste inn tekstmeldinger, eller har gamle, utdaterte mobiltelefoner å benytte seg av den raske og billige kommunikasjonsformen.
I stedet for å skrive inn det du vil formidle, kan kundene ringe 363 etterfulgt av mottakerens mobilnummer, snakke inn en melding og sende denne som SMS. Dette høres svært likt ut som talemeldinger over MMS, men skal angivelig fungere også på telefoner som ikke har støtte for MMS.
Vi har også vært inne på tanken at dette egentlig høres mest ut som en form for personsvar, men ifølge The Telegraph skal mottakeren kunne høre meldingen uten å ringe opp et nummer.
- Det er mange mennesker som på forskjellige måter har problemer med å sende tekstmeldinger. Noen synes selve prosedyren er for komplisert, mens de med rimelige modeller har problemer med innstillinger og språk. Snakk-SMSen er myntet på den gruppen, sier en representant for mobiloperatøren Airtel.
Oversetter til tale
Vi stiller oss noe tvilende til den nye SMS-tjenesten den indiske operatøren har lansert, men gleder oss til å kunne snakke inn SMS i stedet for å taste dem inn. Og allerede i løpet av året vil vi få muligheten til å gjøre det.
Den nye versjonen av T9 vil blant annet ha støtte for talegjenkjenning, slik at du kan prate inn tekstmeldingen i mobilen og få den oversatt til tekst. Mottakeren av tekstmeldingen vil med andre ord ikke merke at du snakket tekstmeldingen i stedet for å skrive den.
Sony Ericssons nye P990 skal være den første modellen tilgjengelig med den nye versjonen av T9, og vi gleder oss til å slippe å fryse fingrene av oss for å få ”skrevet tekstmeldinger” i kulda.

annonse

Les også