Til hovedinnhold

iPhone 4G – nå er den avslørt

Det nærmer seg sommeren, og tradisjon tro kommer det en ny utgave av Apples utrolig populære mobiltelefon – ”the iPhone” – på markedet. Men den amerikanske produsenten er også kjent for å holde sine kort noe tettere til brystet enn de fleste andre, og resultatet av det har tidligere vært en rykteflom vi ikke har sett maken til i mobilbransjen. Alle rykter og synsinger om nye iPhone spres som ild i tørt gress – den perfekte gratismarkedsføringen av et produkt som ikke lenger er så veldig, veldig unikt.

Men denne gang er det snakk om rykter som i alle fall holder vann. Mobilnettstedet Engadget Mobile har lagt to og to sammen og konkludert med at iPhonen du ser på bildet virkelig er den kommende iPhone 4G (hvis det blir navnet, da).

Begrunnelsen er som følger. Da Engadget Mobile så nærmere på bildene de hadde skaffet seg i forkant av iPad-lanseringen, oppdaget de en telefon på det samme bildet. Bildet er hentet fra en av Apples test-lab’er, så det er ikke usannsynlig at vedkommende som hadde tatt bilder av iPad-en før den ble lansert også har tilgang til nye iPhone. Deretter dukket det opp flere bilder som unektlig viste samme telefon, og en ikke oppgitt Engadget Mobile-kilde har bekreftet overfor dem at dette faktisk er nye iPhone.

- Det er svært sannsynlig at neste generasjons iPhone vil se ut som det du ser på bildene i vårt galleri, og vi ville naturligvis ikke hevde det hvis vi ikke hadde god grunn til å tro det selv, skriver Engadget Mobile.

Hva gjelder funksjoner på nye iPhone er imidlertid enda mer uklart. Mobilnettstedet hevder at den leveres med en høyoppløst skjerm, kamera med høyere oppløsning og blits, samt at den – i likhet med iPad – støtter ”micro-SIM”, et mindre SIM-kort.

Noen av Engadget Mobiles forumbrukere tviler derimot på ”beviset”, og hevder at bildene stammer fra en ”japansk iPhone-klon-produsent”.

Apropos uoriginale asiatiske mobilprodusenter, i Kina har det dukket opp en oval iPhone beregnet på jenter, som både har Apples logo og ”iPhone” på dekselet. Denne har definitivt ingenting med den ekte iPhone å gjøre, men det skal likevel sies at den ovale skjermen er en interessant detalj.

Mer om
annonse