Til hovedinnhold

Apple: 40 milliarder apper lastet ned

...og nesten halvparten ble lastet ned i 2012.

Det var ikke mange som forstod viktigheten av nyheten Apple slapp sommeren 2008, da de sammen med iPhone 3G-lanseringen fortalte at de lagde en applikasjonsbutikk.

Nyheten skulle fort vise seg å bli den avgjørende tingen som gjorde at en iPhone gikk fra å være en litt morsom dings, til å virkelig bli en revolusjonerende dings i hverdagen vår. Med AppStore fikk vi raskt et enormt utvalg av applikasjoner, spill og meningsløsheter som både er nyttige og herlig tidsfordriv.

Totalt består AppStore nå av totalt 775.000 applikasjoner.

40 milliarder

Og nå melder Apple at antall nedlastinger fra AppStore er i ferd med å skyte til himmels. 22. januar 2011 var det lastet ned 10 milliarder applikasjoner, og på de knappe to årene som er gått siden den gang har nå tallet passert utrolige 40 milliarder - hvorav nesten 20 milliarder fant sted i 2012 alene. Det betyr at veksten er nærmest eksponensiell.

- Det har vært et utrolig år for iOS-utviklingsmiljøet, sier Applers sjef for tjenester, Eddy Cue, i en pressemelding.

- Utviklerne har tjent over syv milliarder dollar på AppStore, legger han til.

Med tanke på at Apple tar en 30 prosent andel av inntektene, betyr det at Apple på sin side har tjent i overkant av tre milliarder dollar. Det er dermed ikke en helt ubetydelig inntektskilde.

Ifølge Apple inkluderer de 40 milliarder nedlastingene kun rene unike nedlastinger, og en teller ikke oppdateringer og applikasjoner som blir lastet ned på nytt.

Android-brukere er også aktive

Androids nedlastingstjeneste Google Play, er heller ikke helt ukjent med trafikk. Google fortalte i fjor sommer at det ble lastet ned rundt 1,5 milliarder applikasjoner fra deres nettbutikk i måneden, og det totale antallet nedlastinger var på 20 milliarder i juni 2012.

Tallene er ikke direkte sammenlignbare, siden brukermassen er forskjellig på Android og iOS-plattformen, og ikke minst at AppStore har vært på markedet lenger enn Google Play.

Lurer du på hvilke apper du bør laste ned til din iPhone? Her er de essensielle iPhone-appene

annonse