Til hovedinnhold

Samsung har sluppet en lynrask SSD for bærbare

Med PCI Express leverer den solid ytelse.

Mange er lei av å vente på filkopiering som aldri blir ferdig. Det har Samsung tatt tak i når de nå slår et slag for ultraportabel lagring. Forrige uke skrev vi om Apples nye MacBook Air som fikk en ny og rask PCI-ekspress basert SSD, og nå har Samsung sluppet en dedikert løsning av samme sort.

Samsungs nyeste lagringsløsning heter XP941, og den skal vistnok flytte inn i mange ultraportable maskiner i løpet av sommeren. Samsung hevder selv at de her leverer den raskeste PCI-ekspress baserte SSD-en som får plass i ultraportable maskiner.

De lover lesehastigheter på opptil 1,4 gigabyte i sekundet, noe som er grensen for hva som er mulig å oppnå over PCI-ekspress 2.0-grensersnittet.

Mye kraft i liten pakke

Om ytelsen stemmer betyr det enkelt og greit at du kan kopiere 500 GB med data på bare 6 minutter, som det du kopierer til støtter den samme ytelsen. Det er over dobbelt så raskt som hva de tradisjonelle SSD-diskene klarer over det mer utbredte SATA-grensersnittet.

Hastighetene hevder Samsung er mulig ved hjelp av en ny produksjonsprosess, men de nevner ikke spesifikt hvilken. De sier iallefall at den nye prosessen skal gi en mindre og raskere enhet, som samtidig har større kapasitet.

Samsungs PCI-ekspress baserte SSD er lett som en fjær med sine 6 gram, og er altså mye lettere enn SSD-lagring basert på SATA-grensersnittet, som veier inn på omtrent 54 gram.

XP941 tar i bruk M.2-formfaktoren, og måler 80 mm x 22 mm, noe som bare legger beslag på en syvendedel av volumet i forhold til tradisjonell SSD.

Den nye SSD-en er allerede tilgjengelig for produsentene av bærbare maskiner, så det tar nok ikke så lang tid før du kan plukke opp en ultraportabel maskin med lynrask lagring på 128, 256, eller 512 GB. Regn med at det siste alternativet vil koste skjorta.

Om du har en stasjonær PC, kan ASUS friste med inntoget av sin ROG-serie >>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Dette er SSD-ene vi vil anbefale
Les også
Slik blir Asus' råtass-SSD med PCI Express
Les også
Slik er Apples nye hybridlagring
Les også
– Fremtiden for SSD er PCI Express
annonse