Til hovedinnhold

– Ingen er billigst i mobilbransjen

Forbrukerombudet hardt ut mot One Call-reklamekampanje.

One Call sammenligner i en ny reklamekampanje sine egne tjenester med andre mobilselskaper, og hevder at de er akkurat like bra som andre selskaper – bare at de er billigere.

Det har fått Forbrukerombudet til å se rødt.

– Det er ingen av mobiloperatørane som med rette kan si de er billigst. Til det er markedet og forbrukernes rett for sammensatt, sier fagdirektør Petter Ravne Bugten i Forbrukarombodet.

Forbrukerombudet mener at om et mobilselskap markedsfører seg som billigere enn andre, så må de til enhver tid kunne tilby forbrukerne bedre pris enn konkurrentene. Det kan ikke verken One Call eller noen andre klare. Forbrukerombudet har derfor sendt et brev til One Call og bedt dem om å endre markedsføringen.

– Forbrukerombudet forhåndsprosederer

Administrerende direktør Øistein Eriksen i One Call ønsker ikke å komme inn på hva han har tenkt å svare på Forbrukerombudets henvendelse, eller på hvorfor de mener de er billigere enn andre. Men han forteller til Mobilen.no at han er mildt sagt overrasket over hvordan Forbrukerombudet har håndtert denne saken.

– Jeg kan bekrefte at One Call har mottatt et brev fra Forbrukerombudet med kommentarer til vår pågående tv-kampanje. Vi er mildt sagt overrasket over at Ombudet forhåndsprosederer saken i en pressemelding før vi har levert så mye som et første svar til brevet. One Call ønsker for sin del å forsøke å opprettholde en ryddig dialog med Forbrukerombudet, og derfor vil våre synspunkter og vår dokumentasjon bli formidlet direkte til FO innen svarfristen som er 12. november, sier Eriksen.

Velg ut fra behov

Forbrukerombudet skriver i en pressemelding at de oppfordrer brukerne til å velge mobilabonnement ut fra behov, siden ulike abonnement er ment for ulik bruk. Om du bruker mye datatrafikk, bør du velge et abonnement med mye data inkludert, og dersom du ikke bruker telefonen så mye bør du velge et abonnement med lav ringepris.

– Du kan spare mye på å se på bruksmønsteret ditt i mobilregninger fra de siste månedene, og velge abonnement ut fra de behovene du har, sier Bugten.

annonse