Til hovedinnhold

Android 4.3 har lekket

Den nye versjonen kan gi bedre ytelse.

Skjermdump, Androidcentral/Youtube
Nå kan endelig mobilen finne ut hvor den er ved hjelp av Wi-Fi, uten å koble til eller å varsle deg om stadig nye nettverk.Foto: Skjermdump, Androidcentral/Youtube
Egne Google-versjoner av flaggskipene HTC One og Samsung Galaxy S4 er lansert. Disse vil komme med Android 4.3.Foto: HTC

De siste par ukene har Android 4.3 lekket både for Galaxy S4, og nå sist for Google-telefonen Nexus 4. Mange vil kanskje bli en smule skuffet over denne oppdateringen, siden den ikke har så mange nye funksjoner eller designendringer. Skal vi tro rapportene som har kommet så langt, ligger de viktigste forandringene under panseret.

Les også: Google-versjon av HTC One får Android 4.3

Støtte for ny Bluetooth-versjon

Den nye Android-versjonen skal fortsatt være en del av Jelly Bean, som også omfatter versjonene 4.1 og 4.2. Nytt her er blant annet støtte for en ny kategori Bluetooth-tilbehør, nemlig de som benytter seg av lavenergiprofilen (Low Energy Mode) i Bluetooth 4.0.

Det betyr at Android-brukere som har pulsbelter og andre typer tilbehør, snart kan bytte til langt mer strømsnilt tilbehør. En del av dagens Bluetooth-baserte sensorer spiser strøm betydelig fortere enn sine slektninger for Apples økosystem, eller tilbehøret som selges til pulsklokker.

En annen endring er oppdatert støtte for OpenGL. Dette er en plattform for programmering av 3D-grafikk, på samme måte som Microsofts Direct X er det i Windows.

Veldig kort fortalt kan bedre OpenGL-støtte bety heftigere mobilgrafikk, som muligens også krever mindre av maskinvaren den kjører på.

Bedre ytelse?

Skal vi tro journalistene i Androidcentral.com er også ytelsen til selve operativsystemet skrudd opp.

En del brukere av Google-telefonen, Nexus 4, skal nemlig ha hatt problemer med at telefonen ikke er responsiv nok, og ikke alltid reagerer etter berøringer. Ifølge Androidcentral skal dette ha blitt langt bedre med den nye Android-versjonen.

Gsmarena.com har kjørt ytelsestester på Nexus 4 med Android 4.2 og 4.3. De fleste av testene kommer ut omtrent på likt, men de to testene med GLBenchmark viser tydelig forbedring med den nye programvaren.

Les også: Test av LG Nexus 4

Wi-Fi-lokalisering uten mas

En annen viktig nyhet er muligheten til å la telefonen søke etter Wi-Fi-signaler, i bakgrunnen, uten å nødvendigvis varsle deg om nye trådløse nett, eller at den spør om tilkobling.

Hvis du er av dem som stadig får spørsmål om å skru på Wi-Fi hver gang du skal bruke kart- eller navigeringstjenester, kan denne funksjonen eliminere det irritasjonsmomentet i sin helhet.

En gjennomgang av nye Android 4.3 kan ses i videoen under. Det er ventet at versjonen vil bli offisielt lansert av Google i neste uke.

Les også: Google vil selge ren Galaxy S4

(Kilder:

androidcentral.com

,

phonearena.com

,

gsmarena.com

)

annonse