Til hovedinnhold

Er hjernen din klar for dette?

«Amalgamation» eksploderer på nett.

En gifanimasjon med ansikter som blandes sammen i rask fart, har blitt en nettsensasjon. Etter at bildet ble publisert på delingsnettsiden Imgur under tittelen «Your brain is not ready for this» er den i løpet av to dager blitt sett av over 1,6 millioner mennesker.

Animasjonen er en del av en snaut halvannet minutt lang video kalt «Amalgamation». Videoen er lagd av den franske kunstneren Micaël Reynaud, og satt sammen av svart/hvitt-fotografier knipset av Michael Jang.

Unge og gamle menn og kvinner av alle slag «morphes» sammen, og effekten er ganske unik. Blunk, og du går glipp av minst et par ansikter.

- Jeg liker gif som en egen disiplin. De gjentar et lite utvalg av bilder om og om igjen fremhever detaljer så intenst at det blir som en hypnotisk minifilm, sier Reynaud til avisen Daily Mail.

Reynaud driver selskapet Dunun, og skriver på firmaets nettside at målet hans er å skape overraskende arbeider. Han har i alle fall klart å begeistre nettsamfunnet med «Amalgamation».

Filmskaperen lastet filmen opp på videotjenesten Vimeo 19. november, og hittil er den vist over 80.000 ganger. Du kan se hele filmen nedenfor.

amalgamation from dunun on Vimeo.

Bildene er hentet fra Jangs portrettserie «Summer Weather». Personene på bildene konkurrererte om å få presentere været på en lokal TV-stasjon 1983.

annonse