Nyhet

Tjen penger på mobilbildene dine

Ny iPhone-app vil gi deg deg 125 kroner hver gang noen kjøper ditt bilde.

Apper som lar deg tjene penger er i ferd med å bli vanligere. Nå er også Foap lansert - en iPhone-app som gir deg muligheten til å tjene penger på gode mobilbilder.

Tanken bak Foap er at bilder som brukes i artikler og reklameannonser ofte ser unaturlige ut, og at de kan levere mer autentiske bilder. Det koster 250 kroner å kjøpe et bilde via Foap, og halvparten går til mobilfotografen, ifølge en pressemelding.

– Vi er i ferd med å skape et salgsmiljø for å tiltrekke oss de beste mobilfotografene. Vi vil plukke ut de aller dyktigste av Instagrams 40 millioner brukere, og få de til å bli trofaste hos oss, sier medgründer Alexandra Bylund i Foap.

Hun tror nemlig at mange av de som tok i bruk Instagram før oppkjøpet fra Facebook synes kvaliteten på bildene har sunket betraktelig. Bylund tror derfor at Foap kan virke forklokkende.

Selges for 125 kroner

Svenske Foap håper å kunne utfordre store bildebyråer som Getty Images og iStock med sin nye tjeneste. Alle bildene må godkjennes manuelt før de dukker opp i oversikten på Foap.com. Hver gang bildet ditt kjøpes av noen får du 125 kroner (20 dollar) inn på PayPal-kontoen din.

Husk at bildene selges med tanke på bruk i nyhetsartikler og annonser, samt at du alltid må innhente samtykke fra de du tar bilder av før de kan publiseres.

Last ned Foap i Apple App Store (gratis)

Er 125 kroner en grei pris for at noen kan bruke mobilbildet ditt fritt? Kommenter i forumet nedenfor.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Dette kan revolusjonere mobilfoto
Les også
Nå er det lov å leke med maten
Les også
Se sommerens kameranyheter
Les også
Flipboard endelig til Android
Les også
Slik lykkes du med din app-idé
Les også
Denne appen kan du tjene penger på
Les også
Pass deg for falske Instagram-apper
Les også
Ta bedre bilder med mobilen
annonse