Nyhet

LG først med Intel-mobil

LG viser på CES frem den første Android-mobilen med Intels Medfield-prosessor.

Intel har lenge varslet at de vil ta opp kampen mot ARM, som dominerer totalt på Android-baserte mobiltelefoner. For kort tid siden sendte prosessorgiganten ut referanse-enheter basert på en ny Atom-prosessor tilpasset smarttelefoner (kodenavn "Medfield").

Gjennom et samarbeid med LG er nå den første modellen som skal selges til vanlige brukere klar, skriver nettstedet mobil.se. Den nye mobilen vil bli vist frem på den store forbrukerelektronikkmessen CES, som går av stabelen i Las Vegas fra den 10. januar. Men det er ikke sikkert vi får se telefonen i Norge med det første:

– Sannsynligvis vil det som blir lansert der være for det amerikanske markedet, og ikke være helt relevant for Europa, sier Andre Seielstad i LG til Amobil.

Lanseringen er likevel spennende, ettersom det gir en forsmak på hva som kommer på markedet her i Norge senere.

20 prosent lavere strømforbruk

Medfield-prosessoren er basert på en 32 nm produksjonsteknologi, og ifølge Intel skal prosessoren ha potensiale til å øke både ytelsen og batterilevetiden med opptil 20 prosent, sammenlignet med forrige generasjon Atom-prosessorer.

Prototyper av både Android-nettbrett og mobiltelefoner basert på Medfield ble vist frem på Intel Developer Forum i september. Intel lovte da at vi skulle få se de første Medfield-telefonene tidlig i 2012.

Vi kommer til å være tilstede på CES, og vil prøve å få tatt en forhåndskikk på telefonen da.

(Kilde: Mobil.se)

Les også
Se frem til trådløs bildeoverføring
Les også
Motorola skal lage Intel-mobiler
Les også
Her er den første Intel-mobilen
annonse