Tek.no

Nyhet

Word får kraftig konkurranse

Ole Morten Knudsen
14 Okt 2008 13:00

Før i tiden var programmer basert på åpen kildekode ofte vanskelige å bruke. Om du ikke var utvikler kunne det være problematisk å utføre selv de enkleste operasjoner. På den positive siden var de gratis. Den tiden er nå forbi.
Brukervennligheten øker
Programmer basert på åpen kildekode er heldigvis som oftest gratis, men de er ikke lenger like vanskelige å ta i bruk. Tvert imot har de etter hvert blitt veldig anvendelige, også for databrukere uten altfor mye IT-kunnskap. På grunn av sin åpne basis utvikles de stadig slik at brukervennligheten kan tilpasses dine ønsker. Nå har kontorprogrammet Openoffice kommet i ny utgave, og denne gangen vil de kunne skape sterk konkurranse til Microsofts Office.
For mens Word koster en slump penger så er Openoffice 3 helt gratis. Den nye utgaven av tekstbehandlingsprogrammet ble sluppet i går og har fått god kritikk så langt. Ifølge Ars Technica er designet bedre og programpakken er langt mer brukervennlig. Denne gangen har programmet fått innebygget støtte for Mac OS. Det betyr at programmet kan brukes på Mac uten problemer. Det vil trolig kunne gi Openoffice langt større spredning enn det har i dag.
Ifølge Florian Efffenberger, en av markedssjefene til Openoffice, er den nye versjonen av programmet kraftigere enn tidligere, og har støtte for enda flere formater enn før.


Openoffice 3 har de samme programmene de fleste kjenner fra Microsoft Office.
Microsofts hegemoni trues
Microsoft har lenge hatt et hegemoni over markedet for kontorpakker med sin programpakke Microsoft Office. Dette hegemoniet er nå truet fra flere kanter. Ikke bare er Openoffice en utfordrer, men også Googles nettbaserte tjeneste Google Dokumenter og Regneark truer Microsofts hegemoni. I likhet med Openoffice er Googles løsning helt gratis å ta i bruk.
Openoffice inneholder programvare for tekstbehandling, presentasjoner, program for regneark, databaseprogram, grafikkprogram og et program for oppsett og løsning av matteformler.
Om du selv vil laste ned og ta i bruk den nye versjonen kan du finne den helt gratis her.

Les også
Spar tusener på gratis programvare
Les også
Trenger du egentlig Word?
Les også
Gratis kontorpakke på nettet
annonse

Les også