Til hovedinnhold

Historisk lav pris på iPhone i Norge

Har du ennå ikke gitt etter for fristelsen (eller gruppepress) og kjøpt deg en Apple iPhone, gir Elkjøp deg en unik sjanse akkurat nå. I påvente av ny(e) modell(er) av den populære touchmobilen til sommeren, senker de prisen med en tusenlapp for iPhone 8GB med abonnementet SurfPrat M. Før måtte du ut med 1399 kroner, men nå betaler du altså 399 kroner. Prisen i Telenors nettbutikk forblir uendret.

- iPhone er like mye et fenomen, samtidig som det er et referanseprodukt. Det er derfor hyggelig og naturlig for oss å gjøre dette produktet tilgjengelig til en så lav pris, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Brekke i Elkjøp Nordic AS til Mobilen.no.

Taper penger?
De som jobber innen mobilbransjen vet at det er lavere inntjeningsmarginer på mobiltelefoner enn på mange andre typer produkter. Når det i tillegg har blitt hevdet at iPhone er et tapssluk – i alle fall isolert sett med selve salget av produktet –, er det naturlig å tro at Elkjøp taper penger, eller går i null, ved å selge iPhone til denne prisen. NetCom har tidligere uttalt at datatrafikken som iPhone-kundene står for, samt det de tjener på markedsføring i form av å ha den populære telefonen, er det som gjør det lønnsomt å kunne selge iPhone. Elkjøp, som kun selger produktet, tjener ingenting på iPhone-brukernes bruk av mobilt internett, men vil nok prøve å kapre til seg litt oppmerksomhet med prisreduksjonen. Brekke satser på en større pågang fra kundene i dagene som kommer.

Inntjeningsmarginene på mobiltelefoner er generelt veldig lave – hvordan i alle dager unngår dere å tape penger på dette?

- Vår bransje er preget av lav inntjening, det er den virkeligheten vi hele tiden forholder oss til. Vår viktigste jobb er å bidra til å begeistre og gjøre kundene fornøyde ved å tilby kjente merkevarer til lave priser. Vi håper og tror dette blir godt mottatt blant alle som går med en liten iPhone-drøm i magen, svarer Brekke.

- iPhone topper ikke listen over de mest populære telefonene, men er helt klart blant våre 20 mest solgte, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ikke for å selge unna
Vi mistenker at Elkjøp har kjøpt inn et stort parti med iPhone 8GB, og vil selge unna disse før den (eller de) nye versjonen(e) av iPhone kommer til sommeren. Elkjøp hevder imidlertid at dette ikke er tilfellet.

- Nei, vi jobber hele tiden med å forbedre oss og tilby populære produkter til lave priser. Denne kampanjen er kun ett av mange eksempler på det, og vi har kjøpt inn ekstra mange iPhone for å dekke etterspørselen som dette vil skape, sier Brekke.

Hvor lenge gjelder prisreduksjonen?

- Vi har flere tusen iPhone tilgjengelig til denne prisen, og antar at vi har tilgang et godt stykke ut i neste uke, avslutter Brekke.
(OPPDATERT:)
Telenor vil imidlertid ikke nedjustere sin iPhone-pris på grunn av Elkjøp-kampanjen.
- Vi har ingen planer om å sette ned prisen, sier informasjonssjef Per-Aril Meling i Telenor til Mobilen.no.

Les også
Rykte: Billig-Iphone kommer mandag
Les også
Mobildryss i juni
Les også
Tre nye Iphone-modeller
Les også
Zunemobilen får ny runde på ryktekarusellen
Les også
Er dette nye Iphone?
Les også
Apples nye Iphone-planer
Les også
Endelig Iphone til Chess
Les også
- Ikke kjøp Iphone
Les også
Rykte: Lite nytt i neste Iphone
Les også
Her får du kjøpt Telenor-Iphone
Les også
Prisen på Iphone - del II
Mer om
annonse