Nyhet

Samsung trykker på

Samsung har tidligere uttalt at de satser hardt på mobiltelefoner med trykkfølsom skjerm, og en undersøkelse selskapet har gjort, viser at vi nordmenn også er glade i trykktelefonene. Dermed er det ikke merkelig at den siste lanseringen fra koreanerne kun har trykkfølsomme mobiler å by på.

Jet-mobilen

Under lanseringen i London mandag presenterte Samsung med store ord sin nye modell Jet – under slagordet ”smartere enn smartelefoner”. Her er det multimedia og underholdning som står i høysetet, og har selskapets raskeste berøringsskjerm.

En helt ny prosessor skal ifølge Samsung selv gjøre det svært kjapt å surfe på nettet, enklere å bruke berøringsfunksjonene og vise film bedre. De lover sågar DVD-kvalitet på filmene dine, med svært høy oppløsning på Amoled-skjermen. Jet kjører Samsungs eget, proprietære operativsystem TouchWiz, ifølge sjef for markedsføring for Samsung i Europa, D.J. Lee, for å øke hastigheten på Jet.

På spørsmål om hvordan Samsung skal klare å konkurrere på applikasjonssiden mot Nokias OviStore, Apple Appstore og Windows Markedplace med et proprietært system, lovte Lee en snarlig løsning.

- Vi har ikke åpnet for tredjepartsutvikling ennå, men du kan allerede i dag bruke online tjenester med Jet. Vi jobber nå hardt internt for å tilby tredjepartstjenester til partnere, sier Lee til Mobilen.no.

Rask mobil

Samsung Jet har en prosessor på 800 MHz, en trykkfølsom skjerm på 3,1 tommer med Oled-teknologi og sin egen nettleser kalt Dolfin. Jet har også egen prosessor for bedre lyd, GPS – men uten gratis støtte for Route 66 som de andre mobilene som ble lansert – fem megapikslers kamera, trådløst nettverk og HSDPA (3,6 mbps).
- Jet kommer til Norge en gang i månedsskiftet juni/juli og vil koste rundt 4.000 kroner uten abonnement, sier Even Amdal i Samsung Norge til Mobilen.no.
Omnia II
Hele tre nye modeller kommer i Omnia-serien som Samsung tidligere har fått mye skryt for. Omnia II, Omnia Pro og Omnia Lite er beregnet på henholdsvis mediebrukeren, profftelefonisten og entusiasten.

Omnia II har like stor skjerm som Omnia HD, som for øvrig ventes i butikk her hjemme de nærmeste dagene. II skal kjøre Windows Mobile 6.5 og en oppgradert versjon av brukergrensesnittet TouchWiz, sier Samsung selv på en pressekonferanse i London.

Full videofokus

II skal være en mobil for multimedieentusiasten, og har innebygd videofunksjon, Oled-skjerm, og en DNSe-lydprosessor som ifølge selskapet selv skal gi fyldigere lyd.
Hvordan skal Samsung skille mellom Omnia HD og Omnia II ut i markedet, de har jo mange av de samme funksjonene?
- Det første er selvsagt HD-oppløsningen. Men jeg ser det som to toppmodeller, HD som kjører Symbian og Omnia II som kjører Windows. Det er to veldig gode modeller som blir flaggskip på hvert sitt operativsystem, Amdal.
Her er også 3.5 mm inngang, trådløst nett, DLNA for fri flytting av bilder og filer mellom PC-en, TV-en og mobilen. Kameraet er på fem megapiksler og det innebygde minnet på 16 GB, mens den innebygde GPS-en har to års fri lisens på Route 66, inkludert kart over Skandinavia.

Omnia Pro

Omnia Pro retter seg, som navnet mer enn antyder, mot proffbrukerne. Telefonen kan settes opp med to ulike profiler for jobb og privat, og har fullt utskyvbart qwerty-tastatur.


Også Pro kommer med Windows Mobile 6.5 med TouchWiz på toppen. Her er Opera 9.5 nettleseren som brukes, telefonen har trådløst nett, DLNA, innebygd GPS med to års Route 66 kart, fem megapikslers kamera, HSDPA 7,2 mbps og plass til minnekort opp til 32 GB.
Omnia Lite
Omnia Lite har også Windows 6.5 og TouchWiz, tre tommers skjerm, et tre megapikslers kamera, støtte for trådløst nett og innebygd GPS.


De tre siste modellene lar vente litt lengre på seg i markedet, og vil lanseres samtidig som Microsoft slipper sin Windows Mobile 6.5 – antakelig i midten av september. Prisen på Omnia II vil ligge rundt 5 500 kroner, Pro rundt 5 000 kroner og Omnia Lite rundt 4 000 kroner, ifølge Amdal.
Vi gjør oppmerksom på at Samsung Norge har betalt for fly og overnatting for vår journalist.

Les også
Fargesprakende ungdomsmobil med touch
Les også
Test: Samsung Omnia HD - Regjerende verdensmester
Les også
Test: Samsung Beat DJ - en annerledes musikkmobil
Les også
Sniktitt på Samsung Jet
Les også
Se videoer av de nye Nokia-mobilene
annonse