Til hovedinnhold

Ukens beste spill

Vår søsterside Gamer.no har vært heftig opptatt av spillmessen E3 denne uken, likevel har de klart å få tid til å teste et par spill. Dette er de beste spillene som har kommet den siste tiden og som har fått karakter åtte eller bedre.
Les flere spillanmeldelser hos Gamer.no.

Guitar Hero: Metallica

Genre: Musikkspill.
Plattform: PS2, PS3, Wii, Xbox 360 (testet).
Karakter: 8/10.
Metallica hadde få problemer med å fylle Valle Hovin da de spilte i Oslo sist. Det rocker heller ikke så rent lite i denne utgaven av Guitar Hero hvor du selv får muligheten til å spille både nye og gamle slagere. Dette er rett og slett bunnsolid underholdning fra start til slutt. Innpakningen er, som seg hør og bør, noe røffere i kantene enn tidligere utgaver av Guitar Hero, men menysystemet er heldigvis fortsatt like intuitivt. Etter hvert som du spiller sanger låses det opp nye mesterverk og du får også noen bonuser i forma av fakta om Metallica og musikkvideoer på veien. Historien i spillet hvor du som artist starter i garasjen og kan ende opp på scenen med Metallica selv er lite interessant, men heldigvis går den heller ikke ut over moroa.


Spillet kan spilles både alene og sammen med andre og låtutvalget står sterkt. Det er ikke lett å velge mellom Metallicas mange hits, men her er det variasjon nok som burde behage enhver. Selv om Guitar Hero-serien ikke lenger er akkurat ny byr spillet på mye moro. For Metallica-fans er dette sannsynligvis årets mest selvskrevne spillkjøp – for alle andre burde det også trone høyt på ønskelisten.
Les hele anmeldelsen av spillet hos Gamer.no.

Plants vs. Zombies

Genre: Strategi.
Plattform: PC.
Karakter: 8/10.
Plants vs. Zombies er et spill hvor du må beskytte deg mot innpåslitne zombier ved å fylle hagen med planter. I starten har du kun et lite antall planter som må settes opp mot noen få fiender, men etter kort tid vil du sitte med en tilnærmet botanisk hage tilgjengelig hvor du med omhu må velge hva du vil sette opp mot fienden, du har nemlig ikke allverdens med ressurser til rådighet. Du må da velge strategisk mellom plantenes egenskaper sett opp mot hvilke fiender som angriper.


For de som kjenner nettspillene Defend the Castle bør dette være en velkjent oppskrift på god underholdning og spillet er i tillegg elegant gjennomført. Spillet byr også på en rekke morsomme mini-spill som låses opp etter hvert. Spillet er noe sært og grafikken enkel, men det passer godt til den underliggende humoren. Strategispillet Plants vs. Zombies er rett og slett herlig underholdning.
Les hele anmeldelsen av Plants vs. Zombies hos Gamer.no.

inFamous

Genre: Action.
Plattform: PS3.
Karakter: 8/10.
inFamous er satt i en verden rammet av en gedigen katastrofe etter at en mystisk kule valgte å eksplodere. Eksplosjonen raserte bygninger og fikk folk til å gå av skaftet. Selv spiller du karakteren Cole som, ettersom han holdt i kula da det smalt, kan skyte lyn fra fingertuppene. Hva mer han kan er helt opp til deg. Spillet utvikler seg nemlig i takt med hva slags rolle du inntar. Du har full mulighet til å massakrere sivile og får nye egenskaper deretter. Om du velger å heller være snill får du helt andre egenskaper. Her ligger det altså an til mye moro og overraskelser på vegen.


Som Cole kan du utføre de mest fantastiske akrobatiske øvelser, slev om han av og til velger veier du slett ikke ønsker å gå. Styringen er ikke alltid like presis. Dette irriterer stort likevel er spillet vanskelig å legge fra seg. Her er det såpass mange valg som må tas, samtidig som du har full frihet slik at intensiteten holder seg konstant. Om kontrollsystemet hadde vært bedre hadde spillet kommet enda høyere opp på skalaen, men det er uansett ingen tvil om at inFamous er et fett spill og at du bør prøve det.
Les hele anmeldelsen av inFamous hos Gamer.no.

Dynasty Warriors Gundam 2

Genre: Action.
Plattform: PS3, Xbox 360 (testet).
Karakter: 8/10.
Om du er svak for masseslakt er dette et perfekt spill for deg, om du derimot ikke liker slikt bør du liksågodt holde deg unna. I dette spillet skal du rett og slett slåss deg gjennom en enorm masse med fiender. Og det funker. Du må velge mellom en av ti karakterer og kan velge mellom hele 63 hjelperoboter som følger deg på veien. I starten har du kun en enkelt robot som du etter hvert kan bygge opp som du ønsker når du plukker opp flere deler. Robotene har forskjellige styrker og svakheter og du må selv finne frem til din favoritt.


Dette spillet er enormt stort og byr på variasjon slik at du kan spille i måneder om du vil. Spillet går ut på å utkjempe massive slag ved bruk av roboter og sverd. Oppdragene går ut på å kapre diverse soner fra fienden og beskytte disse senere. Masseslakt er kanskje et svakt uttrykk i sammenheng med dette spillet. Et normalt slag byr gjerne på 500 fiender som må nedkjempes og gjerne fler. Underveis i kampene får du tilgang til spesialangrep som tar ut en rekke fiender samtidig. Selv om dette kanskje høres monotont ut er spillet godt gjennomført og byr på gode og underholdende utfordringer. Når det er sagt, Gundam-serien er som regel for spesielt interesserte, så om du ikke har likt den tidligere, vil du ikke skifte meining nå. For oss andre, er det et fantastisk avbrekk frå det ene brungrå skytespillet etter det andre.
Les hele anmeldelsen av Gundam 2 hos Gamer.no.

The Sims 3

Genre: Simulator.
Plattform: PC (testet), Mac.
Karakter: 8 /10.
Den tredje utgaven av The Sims skuffer ikke. Denne gangen skal du igjen bygge opp din egen lille verden og kontrollere livet og følelsene til ditt helt eget kjælemenneske. Denne gangen i litt andre miljøer enn tidligere men opplegget baserer seg mye på det samme som før. Spillet har denne gangen noe større muligheter for å plassere dekorasjoner og pyntegjenstander. Dessverre er mange av de gamle møblene forsvunnet, høyst sannsynlig fordi du nå kan kjøpe nye møbler via nett. Dette er synd da noe av gleden fra tidligere forsvinner. På den positive siden vil du oppleve at spillet mer enn noen gang handler om følelseslivet til dine simmer.


Spillet er vel gjennomført og sinnslivet til dine simmer er mer utviklet enn tidligere. I tillegg vil du nå oppleve at små og store hendelser i større grad påvirker livsløpet til dine simmer. En kald dusj medfører irritasjon, mens et godt måltid hjelper på humøret. Da spørs det også hva slags kjøleskap du lagrer matvarene i. Det er ingen tvil om at The Sims 3 vil bli godt mottatt hos seriens tilhengere, takket være mange flotte nyheter og mer realisme og autentisitet enn noensinne. Mens forgjengerne var virtuelle dukkehus, gir The Sims 3 en hel verden å leke med – og det er faktisk temmelig moro.
Les hele anmeldelsen av The Sims 3 hos Gamer.no.

Andre anmeldelser du bør få med deg:
Punch Out
Karakter: 7/10.
Klassikeren er endelig tilbake.
Pokémon Platinum
Karakter 7/10.
Game Freak tar vinnerformelen enda et lite skritt mot perfeksjon.
Bionic Commando
Karakter: 7/10.
Nathan Spencer har robotarm og veldig dårlig humør.
Fuel
Karakter 7/10.
Langtidsvarselet byr på sol, regn og fare for tornado. Fres gummi!
Still Life 2
Karakter 7/10.
Som Victoria McPherson må du finne, og stoppe, en bestialsk morder.

Mer om
annonse