Til hovedinnhold

10 dingser for sommeren

Sommeren er over oss med full styrke, men det er likevel ingen grunn til å ta seg fri fra teknologiens vidunderlige verden. Her er ti dingser du kan få god bruk for i sommer.

1. Vanntett kamera

Tiden er forbi da vanntett kamera betød et dårlig engangskamera kjøpt i all hast på nærmeste kiosk. Nå kommer flere produsenter med vanntette kamera av god kvalitet. Både Fujifilm, Canon, Pentax og Kodak har kameraer som du trygt kan bruke på stranden ned til tre meter.


Om du skal gå virkelig dypt bør du kanskje gå for Olympus sitt alternativ, Olympus Tough 8000 som kan tas med ned til ti meter. Dette kameraet tåler det meste og skal kunne ta gode bilder med sine 12 megapiksler og billedstabilisator. Det koster derimot noe mer enn engangskameraene som var eneste alternativet tidligere. Rundt 3000 kroner må du ut med for dette kameraet.
Pris: 2990,- netonnet.no.

2. FM-sender for podden

Bilturer til norske dalstrøk har det med å bli lange. Bedre blir det ikke av at radiomottaket ikke alltid er det beste. Da kan en FM-sender til iPoden være god å ha. Det hjelper på bilturen med full tilgang til musikkarkivet i spilleren. Her fins det flere alternativer, men går du for en handsfreekit til iPod og iPhone fra OEM får du både holder, FM-sender og handsfree på kjøpet. Holderen er spesialdesignet for Apples produkter, men FM-senderen kan også benyttes med andre spillere.


Pris: 317,- datakjeden.no.

3. Ta musikken med på stranden

Det finnes flere variasjoner av vanntette MP3-spillere. Dessverre er utvalget av tilhørende høytalere noe mindre. Men heldigvis er mulighetene mange om du vil ha med deg en enkel radio på stranden. Kønig har laget en vanntett radio som også kan spille av CD-er. Denne skal kunne både turer på stranden og å bli med inn i dusjen. Pass derimot på at du ikke får sand inn i spilleren, det er den neppe skapt for å tåle. Spilleren skal også kunne kobles opp mot MP3-spillere.


Pris: 699,- okelektriske.no.

4. Bli kulest i parken

Sommertid betyr gode muligheter for å gå i T-skjorte. Derimot anbefales det ikke å gå med "morsomme" T-skjorter av typen kjøpt på ferietur i Mallorca, eller på en stand på Karl Johan med påskriften "Save a three, eat a beever". En T-skjorte som finner trådløse nett i nærheten vil derimot være en evig slager. Hvem digger vel ikke en person som til enhver tid kan vise hvor du får best tilgang til nett?


Pris: 294,- multicom.no.

5. Gjør sommeren billigere

Det er kanskje kjedelig å kjøre langtur i bil og morsommere blir det ikke når fartsboksen blinker og du ikke følger med på fartsskiltene. Vi anbefaler selvfølgelig ingen å kjøre for fort, men om du ikke har GPS med innebygd varsling mot dyre bøter kan en enkel fotoboksvarsler gjøre susen. Med Cruise Control fotoboksvarsler får du behørig beskjed når du nærmer deg fotobokser i Norge og Sverige. Det kan være en investering som fort lønner seg i sommer.


Pris: 905,- ps.no.

6. Kjøl ned hjemme

Airconditioning kan bli veldig dyrt om du syns det er veldig hett i sommer. En enkel bordvifte kan også bli i minste laget. Heldigvis fins det mellomting som kanskje hjelper. Matsui luftkjøler fungerer ved at du setter kjøleelementer foran vifta som så skal blåse ut kaldluft. Fungerer neppe like godt som aircondition, men kanskje bedre enn en bordvifte.


Pris: 495,- lefdal.no.

7. Kjøl ned drikkevarene

Om du planlegger en tur i parken eller stranden må du nok belage deg på å ta med en fryseboks for å holde drikken kald. Om du derimot kun skal holde deg på verandaen og syns veien er lang til kjøleskapet kan Cooper Cooler være en kjekk sak å ha. Denne saken fyller du med isbiter og vann og i løpet av ett minutt får du iskald øl eller mineralvann. En vin tar derimot tre og et halvt minutt. Dessverre kommer ikke kjøleren med batterier, men den kan benyttes via eluttaket i en bil.


Pris: 949,- drikkeleker.no.

8. Skaff deg rent vann

For de som skal på langtur i sommer kan det bli en utfordring å finne rent vann. Den lille dingsen Steripen skal da være løsningen. Denne lille saken fjerner bakterier og microber fra vann via UV-stråler på under ett minutt. Genialt om du er av typen som frykter unødvendig feriesykdom.


Pris: 1490,- aquaunique.as.

9. Beskytt sakene dine

Produsenten Otterbox er ikke blant de som har de mest interessante teknologiske produktene. Her går det langt mellom hvert batteri og elektrode. Derimot leverer de et enormt utvalg av vanntette bokser for dine produkter. Her finner du spesialdesignede løsninger for det meste, blant annet vanntett beholder for iPhone og HTC Touch. Så om du skal ha med deg noe på båttur du er ekstra glad i kan det lønne seg å ta en tur innom her før avreise.


otterbox.com.

10. Kjøl deg ned på kontoret

Ikke alle er så heldige at de kan ta seg fri i sommervarmen, men heldigvis fins det redninger for oss som må sitte på kontoret i sommer. Blant annet kan du kjøpe deg ditt helt eget USB-kjøleskap som kobles til USB-porten på din maskin. Kjøleskapet er ikke enormt, men har akkurat plass til en enkelt brusboks som kjøles ned til 8,5 grader på fem minutter. Kjøleskapet er også utstyrt med et lite LED-lys om du liker å ha det mørkt på kontoret og sliter med å finne frem.


Pris: 298,- morobutikken.no.

Mer om
annonse