Til hovedinnhold

Budkrig for Kodak-patenter

...men problemene er ikke over helt ennå.

Igår startet rettsaken mellom Apple og Samsung, - og nå må nok partene gjøre seg klare til enda et slagsmål: Kodaks nesten 1100 foto-relaterte patenter skal nemlig auksjoneres bort til høystbydende. Her blir det krig - budkrig.

Les også: Kodak kan havne i nytt søksmål

Kodak har endelig fått en dommeravgjørelse som gir dem eneretten til patentene, som både Apple og FlashPoint Technology ville ha sin del av. Som eneeier kan de selvsagt selge alle patentene uten innblanding fra andre parter.

Les også: Kodak selger arvesølvet

Kodak søkte tidligere i år om konkursbeskyttelse, og håper nå at patent-salget vil redde dem. Verdien er anslått til så mye som 2.6 milliarder dollar (15.6 milliarder kroner). De første budene er allerede lagt inn, men selve auksjonen er og blir hemmeligholdt. På den ene siden står blant annet Apple og Microsoft og på den andre siden Google, Samsung, LG og HTC - mest sannsynlig vel og merke. I tillegg er det diverse patentsamlende firmaer på begge sider.

Les også: Kodak gir ikke opp

Vi ser at linjene viskes ut mellom de store teknologiselskapene som tidligere kun samlet patenter, og de som faktisk puttet dem i produkter. Den nye forretningsmodellen er tydeligvis lisensiering og videre søksmål. Det blir uansett spennende å se om Kodak får inn så mye som de ønsker: Det gjenstår nemlig et stort problem. USAs internasjonale handelskommisjon, ITC, slo nylig fast at noen av de mest verdifulle patentene er ugyldige. Kodaks fremtid er derfor på ingen måte satt - ennå.

Kilde: The Wall Street Journal og Kodak

Mer om
annonse