Tek.no

Nyhet

Ny Optimus fra LG

Tastatur for venstrehendte er en av finessene på L9.

LG
Vegard Haugen
29 Aug 2012 12:45

LG har nylig lansert det som kanskje blir den råeste mobilen på markedet i en periode, i alle fall hvis du regner ut fra spesfikasjonene. Flaggskipet LG Optimus G kan du lese mer om her.

Nå har produsenten annonsert enda en smartmobil, med navn LG Optimus L9, som ifølge Slashgear vil plassere seg et sted i mellomklassen når det gjelder pris.

4,7 tommer med Ice Cream Sandwich

LG Optimus L9 er kansje ikke i samme liga som selskapets nye flaggskip, men den virker likevel ikke veik. Skjermen er en 4,7 tommers IPS-skjerm, og operativsystemet er Android 4.0 Ice Cream Sandwich med LGs grensesnitt på toppen. Tokjerneprosessoren i L9 er på 1 GHz, RAM er på 1 GB, og du kan lagre inntill 4 GB i telefonens internminne.

LG-mobilen måler 131,9 x 68,2 x 9,1 mm og veier 125 gram. Dekselet har detaljer i metall, som som angivelig skal gjøre at det i alle fall tåler en liten trøkk. Batteriet er for øvrig på 2510 mAh.

Venstrehåndstastatur og 5-megapikselkamera

En litt uvanlig finesse på Optimus L9 er at du kan velge et tastatur som er tilpasset venstrehendte. Vi har ikke sett hvordan dette fungerer i praksis, men det er vel naturlig å tro at enkelte knapper har blitt flyttet. I tillegg medfølger notatprogrammet QMemo TM og oversettelsesprogrammet QTranslator. Sistnevnte synes Slashgear ser lovende ut.

Optimus L9 har naturligvis mobilkamera også. Hovedkameraet tar bilder med 5 megapikslers oppløsning, mens frontkameraet er kun et VGA-kamera.

Vi forventer å se mer av LGs nye smartmobiler på årets IFA-messe denne uken. To Amobil-journalister er på vei til Berlin for å dekke elektronikkmessen, så følg med de nærmeste dagene for sniktitter og lanseringsnyheter.

Les også: Er LG Optimus G verdens råeste smartmobil?

(Kilder: Slashgear)

annonse

Les også