Til hovedinnhold

Apple slutter å selge iPhone SE, iPhone X og iPhone 6s

I går slapp Apple tre nye iPhoner, og som vanlig betyr det at Apples eldste modeller forsvinner fra selskapets nettbutikk.

Denne gangen er det imidlertid ikke bare én modell som forsvinner fra salg, men tre.

Apple har i det stille sluttet å selge følgende mobiler:

Dropper iPhone X etter bare ti måneder

Slik ser sortimentet hos Apple ut nå.
Goodbye, iPhone 6s!

Ingen blir overrasket over å se at iPhone 6s ikke lenger blir å finne i butikkene, men de to andre modellene er mer overraskende.

iPhone X har ikke vært i butikkene i mer enn ti måneder, og har solgt som varmt hvetebrød. Likevel er den ikke lenger mulig å kjøpe hos Apple.

iPhone X forsvinner fra butikkhyllene etter bare 10 måneder i salg.

Hvis du vil ha noe annet enn årets nye modeller må du i stedet nøye deg med fjorårets iPhone 8 eller iPhone 7 som kom i 2016.

Kanskje Apple var redde for at oppgraderingen mellom iPhone X og de nye Xs-modellene var såpass liten at kunder heller hadde kjøpt en billigere X-modell hvis de hadde muligheten?

Slutten for små Apple-mobiler

iPhone SE var en fornyet versjon av iPhone 5s. Nå er mobilen borte fra Apples butikker.

Den tredje mobilen som har blitt borte fra Apples butikker er iPhone SE. Den ble lansert i 2016 og så allerede da ut som en litt utdatert mobiltelefon. Likevel, det har vært Apples eneste mobil for dem som foretrekker en mindre formfaktor. Med en skjerm på bare 4 tommer passet den enkelt i hånden og lommen, og var foretrukket av mange.

Skal du ha en ny mobil fra Apple i dag er den minste modellen iPhone Xs, med en skjerm på hele 5,8 tommer.

Det kan hende iPhone SE ble avviket av den enkle grunn at den deler samme A9-prosessor som iPhone 6s.

Kanskje gjenoppstandelse i 2019?

Helt siden i våres har ryktebørsen snakket om at Apple skulle slippe en ny versjon av iPhone SE, og vi spådde at det ville komme både på iPad-lanseringen i april og deretter på utviklerkonferansen i juni. Vi tok feil begge gangene. Likevel har det florert så mange rykter om en mindre iPhone-modell at vi ikke tror at alt håp er ute for dem som ønsker seg en iPhone SE2. Skulle det stemme er det mest sannsynlig at de slipper den på neste vårslipp, som var den samme tiden de viste frem den opprinnelige iPhone SE i 2016.

Fram til da er det bare å kjøpe Sony Xperia XZ2 Compact, som nå er den eneste mobilen som kombinerer knallgod ytelse og liten formfaktor. Du kan egentlig gå for den uansett, for vi synes den var fantastisk i bruk.

Interessert i de nye iPhonene? Sjekk ut sniktittene våre:

Se video av de nye iPhonene:

De første bildene av den nye iPhonen

Les også
Dette er Apple iPhone 11
Les også
Hver iPhone-bruker koster Google 10 dollar i året
Les også
Tidligere Apple-topp ut mot iPhone-navnene
annonse