Nyhet

Apple Norge snur. Tilbyr nå batteribytte til alle med en nyere iPhone

Apple Norge har ombestemt seg: Alle med en nyere iPhone vil nå få batteribytte til en redusert pris.

Dette kommer etter at Tek.no kunne melde at iPhone-eiere ble avvist av Apples serviceverksted. De ble nektet å få den rabatterte prisen Apple hadde lovet tidligere i år, fordi mobilene deres var kjøpt andre steder enn Apples nettbutikk.

Fikk godkjent batteribytte til slutt

Steinar Ottebergsen ble fortalt av Apples serviceverksted, på to forskjellige tidspunkt, at de ikke ville bytte batteriet i iPhonen hans. Nå har de snudd, og han får byttet batteriet likevel.

– Jeg prøvde å bytte batteri hos Apple igjen nå, og fikk beskjed at det ikke lenger er en begrensning på at mobilen må være kjøpt på Apple.no, forteller Steinar Ottebergsen til Tek.no.

Vi skrev om Ottebergsen i den opprinnelige saken vår om Apple Norges rotete kommunikasjon om batteribytte, da han hadde blitt avvist to ganger av Apples serviceverksted.

Etter at Tek.no publiserte historien på fredag prøvde han å kontakte Apple på nytt for å få byttet batteriet på mobilen sin, og denne gangen var tonen en helt annen:

– De kunne tilby batteribytte til 299 kroner pluss frakt, men det er tomt for batterier. De lovte å kontakte meg så fort de får batterier. Jeg fikk veldig god service, konkluderer Ottebergsen.

Tilbake til start

Vi har vært i kontakt med Apple flere ganger i løpet av denne perioden for å få en uttalelse om situasjonen, men venter fortsatt på et konkret svar. Vi har ikke fått noe bekreftelse fra Apples offisielle kanaler, og servicesenteret deres vil ikke uttalelse seg til media. Via Ottebergsens historie kan vi imidlertid bekrefte at Apple nå har endret policy.

Det vil si at vi er tilbake til samme punkt som det var i starten av januar, da det ble formidlet at alle som hadde en iPhone 6 eller nyere, uansett hvor den var kjøpt, kunne bytte batteri hos Apple.

Forskjellen er at policyen nå faktisk skal håndheves av Apples serviceverksted. For det er tydelig at meldingene vi har fått fra Apple har vært noe helt annet enn det som ble kommunisert internt til selskapets egne verksted.

Både Elkjøp og Apple tilbyr bytte for alle, til samme pris

Fram til denne uken ble iPhone-eiere avvist hvis de kontaktet Apple.no for å bytte batteri på en mobil hos en operatør eller i en vanlig butikk, i stedet for Apples nettbutikk.

Det skal ikke lenger være tilfelle, og alle kan nå få byttet batteriet sitt hos Apple til 299 kroner, pluss frakt på cirka 100 kroner.

Det finnes forøvrig mange andre steder du kan bytte iPhone-batteriet ditt hos, men Apple selv har hatt blant de aller laveste prisene. Elkjøp operer imidlertid med samme priser (400 kroner, ingen fraktkostnad), og har hele tiden vært tydelige på at de tar imot iPhoner uansett hvor de er kjøpt.

Du vil nok uansett være nødt til å vente litt på å bytte batteri, ettersom mange verksteder rapporterer at de er tomme for iPhone-batterier.

Batterihodepine for Apple

Batterihistorien rundt Apples iPhoner startet i midten av desember da det ble avslørt at de senker ytelsen på iPhoner med gammelt batteri. Apple sa de gjør dette for å forsikre seg om at iPhonene ikke skrur seg av når de blir utsatt for ekstra tung bruk, og ikke for å få brukere til å kjøpe nye mobiler.

Dette førte til massesøksmål fra flere brukere i USA og land som Italia og Sør-Korea sa de ville undersøke om Apple gjorde mobilene trege med vilje for å få brukere til å oppgradere til nyere modeller.

Apple har i senere tid sagt at deres neste iOS-oppdatering vil la brukere selv bestemme om de vil ha batterispare-funksjonen aktivert eller ei. Denne oppdateringen, iOS 11.3, er ventet å komme en gang til våren.

Les også
Apple dropper trolig Qualcomm-brikker
Les også
Apple-grunnleggeren valgte heller iPhone 8 enn iPhone X
Les også
Dropper både ny hjemskjerm og oppdatering av apper i neste iOS
annonse