Tek.no

Nyhet

Apple lanserer «surroundlyd» til AirPods Pro

Og flere nye AirPods-funksjoner.

Apples AirPods Pro får støtte for surroundlyd i en kommende oppdatering.
Niklas Plikk, Tek.no
Stein Jarle Olsen
23 Juni 2020 12:33

Det var kanskje ikke de mye omtalte AirPods Studio, men Apple hadde likevel en rekke små nyheter til AirPods å by på under WWDC-presentasjonen sin mandag kveld.

Apples AirPods Pro får først og fremst en funksjon kalt «spatial audio», som ifølge Apple skal gi en form for kinoaktig surroundlyd som rekalibreres etter hvor hodet ditt befinner seg i forhold til det du ser på.

Funksjonen skal fungere med lyd i 5.1-, 7.1- og Dolby Atmos-format.

Automatisk bytting

Nytt er også automatisk bytting mellom enheter, og det gjelder for alle enheter med Apples W1-brikke: AirPods Pro, andregenerasjons AirPods, Beats Powerbeats, Powerbeats Pro og Beats Solo Pro. Det innebærer at hvis du sitter og ser på en video på Mac og telefonen din ringer, så vil hodetelefonene automatisk bytte over når du svarer på telefonsamtalen.

Det samme gjelder motsatt vei: Om du hører på musikk via telefonen og starter en video på Mac-en, vil hodetelefonene automatisk bytte. Kravet er at du er innlogget på iCloud-kontoen din begge steder.

Audio sharing

I tillegg kommer støtte for såkalt «audio sharing» til Apple TV, slik Apple allerede har på iOS. Det betyr at du kan koble til to par AirPods (eller andre av de vi nevnte over) og så kan to stykker lytte til lyden fra enheten samtidig. Med kommende iOS 14 får Apples hodetelefoner også bedre batterivarslinger, slik at du enklere skal skjønne når det er på tide å lade dem.

Apple har foreløpig ikke sagt noe om når de nye AirPods-funksjonene blir tilgjengelige, utover at de vil leveres som en fastvareoppdatering.

Les også
Samsung Galaxy Buds+: Galaxy Buds+ byr på godlyd og «høreapparatfunksjon»
annonse

Les også