Tek.no

Nyhet

Jaguar i-Pace blir 100.000 kroner dyrere

Jaguar i-Pace blir betydelig dyrere i 2021-versjon.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
7 Juli 2020 12:06

Prisen på Jaguar i-Pace settes opp med 100.000 kroner i Norge, skriver Bilnytt.

– Andre importører har økt prisene på grunn av valuta tidligere enn oss, vi har holdt tilbake, sier leder Marius Hayler i Jaguar Land Rover-importør BC Norway til nettstedet.

Ny startpris er 747.900 kroner, og skal delvis også skyldes oppgraderinger som kommer på 2021-modellen av i-Pace.

Raskere lading og oppgradert infotainment

Den får blant annet et splitter nytt og betydelig raskere infotainmentsystem, støtte for 11 kW-lading og et nytt luftfiltreringssystem som kan rense kabinluften for PM 2,5-partikler. I tillegg er oppdateringssystemet forbedret, slik at alle oppdateringer skal kunne leveres «over the air». Bilen har også fått mulighet for trådløs lading av mobiltelefoner og et nytt 3D-kamera.

Også prisen på andre Jaguar-modeller skal være økt betydelig, som for eksempel 15 prosent for E-Pace. For Range Rover Sport og PHEV er det snakk om økninger på sju-åtte prosent.

Enkelte forhandlere har fortsatt 2020-modellen på lager, og den vil fortsatt kunne fåes til «gammel» pris. Så langt i år er det levert drøyt 500 i-Pace i Norge, og totaltallet nærmer seg 5.000.

Les også
Audi lanserer ny versjon av e-tron med tre motorer
Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Her er Jaguars nye elbil

Dyrere enn e-tron

Med prisøkningen plasserer i-Pace seg plutselig over Audis e-tron 55, som nå starter på 704.900 kroner i Advanced Business-utgave etter at importør Møller har drevet litt jojo-virksomhet med prisene i det siste. Den leveres blant annet med skinn-/kunstskinnseter, adaptiv cruisekontroll, sotede bakruter og 20-tommers alufelger.

Mercedes-Benz EQC starter på sin side på 636.900 kroner, mens en såkalt AMG Edition er på kampanje til 699.000 kroner. Den inkluderer blant annet mer avanserte førerassistansesystemer, aktiv parkeringsassistent, tilhengerfeste og vinterhjul.

Tabellen under inneholder for øvrig 2020-modellen og gammel pris for i-Pace, Ta den for den spesifikasjonssammenlikningen den er.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

ÅRETS FETESTE BIL: Jaguar F-Type V6 S AWD Coupe

annonse

Les også