Tek.no

Nyhet

– Vi kan lage respiratorer om det trengs

Elon Musk mener de ikke er vanskelig å lage.

STEVE NESIUS / X02008
19 Mar 2020 16:00

En av de store utfordringene med den pågående Corona-pandemien har vært mangel på helserelatert utstyr. Kanskje viktigst av alt har vært tilgangen på respiratorer for å hjelpe utsatte personer med å puste. Nå kan det virke som hjelpen med å etterkomme behovet for flere slike maskiner kan komme fra bilindustrien.

Blant potensielle selskaper finner vi Tesla, og Elon Musk, som den siste tiden har fått krass kritikk for å holde fabrikken i California åpen. Men via Twitter bekrefter han at de kan produsere respiratorer.

Svarte på Twitter

Musk er kjent for å være en aktiv person på Twitter – på både god og vondt. Frem til nå har han vært kritisk til Corona-pandemien, og blant annet ment at frykten for viruset overgår faren fra selve viruset.

Likevel virker han nå villig til å hjelpe.
På spørsmål fra Nate Silver, redaktøren i FiveThirtyEight, svarer Musk at han kan lage respiratorer hvis det trengs. Han sier videre at de ikke er vanskelige å lage, men at det vil ta tid å få produsert. Og samtidig lurer han på hvilke sykehus som mangler maskiner.

Har erfaring fra både bil og romfart

Etter å ha fått svar fra Silver på hvilke sykehus som antas å ha for lite respiratorer, påpeker Musk nok en gang at disse maskinene ikke er vanskelige å lage – og begrunner hvorfor han mener det.

For via sine selskaper, har blant annet Tesla fått mye erfaring med vakuum-systemer i bilene de lager. Og i tillegg romfartsselskapet SpaceX laget raketter som har tilsvarende pustehjelp ombord.

Så man skulle tro at Musk har sine ord i behold her.

I tillegg til Tesla, er også Ford og GM i samtaler med amerikanske myndigheter om å lage respiratorer, ifølge nettstedet denne autoblog.com. Det vil i så fall være gode nyheter dersom pandemien skulle ramme landet hardt.

(Kilde: Twitter, Autoblog)

annonse

Les også