Tek.no

Nyhet

OnePlus’ nye propper kan få Dolby Atmos og koste under tusenlappen

Appen til OnePlus Buds dukket opp i forbindelse med en oppdatering til OnePlus 8. Der fantes både bilder og informasjon.
Oneplus
Stein Jarle Olsen
20 Juli 2020 17:15

Den nye OnePlus-mobilen Nord lanseres i morgen, og samtidig ventes også selskapets første helt trådløse ørepropper.

Nå har både 9to5Google og XDA Developers-skribent Max Weinbach rotet i en ny oppdatering til OnePlus 8 og funnet en app-pakke til OnePlus Buds. Der fant de både bilder og informasjon.

I den såkalte APK-en fant 9to5Google kode som kan tyde på at proppene vil støtte Dolby Atmos, som potensielt kan gi bedre surroundfølelse i filmer og liknende med støtte. Apple introduserte jo nylig såkalt «spatial audio» til sine AirPods Pro, og Dolby Atmos vil på mange måter gjøre det samme for OnePlus-proppene.

Enkel paring

Illustrasjoner i appen tyder dessuten på at proppene vil støtte paring med telefonen bare ved å holde dem i nærheten, i tillegg til en funksjon som kan hjelpe deg med å finne dem om de blir borte. Med OnePlus-telefoner i «gaming mode» vil de også ha ekstremt lav forsinkelse, ifølge OnePlus selv - nesten like lav som i kablede hodetelefoner.

Ellers kan vi nevne touchkontrollere utvendig og en autopausefunksjon som stopper avspillingen automatisk om du tar en propp ut av året. Bilder som blant andre XDA Developers-skribent Max Weinbach har hentet ut tyder på at proppene kommer i hvit, svart og en slags blå eller turkis.

Selve proppene har et Airpods-liknende design og touchpaneler utvendig.
Oneplus

De får tilsynelatende ikke silikontupper som går inn i ørekanalen, men ifølge OnePlus selv skal det dreie seg om et «halvt-i-øret»-design som skal være komfortabelt i mange timer av gangen. Det var høyst sannsynlig OnePlus Buds Oneplus-sjef Carl Pei hadde på seg i intervjuet med Marques Brownlee forrige uke, der OnePlus Nord ble «vist frem».

Syv timers batteri

Oneplus har selv sagt at proppene vil ha syv timers batteritid på én lading og opptil 30 timer om du inkluderer etuiet. Det er solid, men også det som har begynt å etablere seg som en slags standard i markedet etter hvert som nye generasjoner med høyere effektivitet har kommet. Apple henger i så måte litt etter, for deres Airpods klarer bare fem timer og Airpods Pro 4,5 timer.

Selve proppene veier 4,6 gram, etuiet 36 gram. På Instagram har selskapet også antydet at proppene vil koste et tosifret dollarbeløp, altså under hundre dollar.

I Norge bør det bety toppen 1.000–1.200 kroner. Alle detaljene får vi altså i morgen.

Les også
Samsung Galaxy Buds+: Galaxy Buds+ byr på godlyd og «høreapparatfunksjon»
Les også
Sennheiser Momentum True Wireless 2: Sennheiser imponerer med fabelaktig lyd og støydemping
Les også
1More True Wireless ANC: 1More er en svært god konkurrent til Apple, Sony og Sennheiser
annonse

Les også