Tek.no

Nyhet

Snart kan PC-en din komme med integrert sporingsbrikke

PC-er kan fremover komme med innebygget sporingsteknologi fra Tile.
Tile
8 Mai 2020 07:47

Sporingsbrikkeprodusenten Tile har inngått et samarbeid med Intel om å integrere sporingsteknologien deres i fremtidige PC-er med Intel-innmat.

Løsningen de utvikler sammen skal bli tilgjengelig senere i år, og vil gjøre det mulig å finne PC-en din selv når den er i hvilemodus. Tile og Intel jobber allerede med PC-produsenter for å finne den beste «Tile-opplevelsen for kundene», heter det i en melding.

Nylig varslet også HP at de hadde inngått et partnerskap for å bygge inn Tile-teknologi i sine PC-er, og den første maskinen ut var den påkostede businessmaskinen Elite Dragonfly. Apples MacBook-maskiner har jo også en variant av dette i form av sin «Finn min»-teknologi.

Sporingsteknologien til Tile bruker en kombinasjon av Bluetooth Low Energy og GPS, som først og fremst gjør det enkelt å finne tak i ting som befinner seg i nærheten av deg.

Sporingsbrikker kommer i en rekke ulike formfaktorer.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Bruker Tile-nettverket

Selskapet har imidlertid også en funksjon hvor du kan sette en ting/brikke som «mistet» i appen, og så vil andre Tile-brukere i praksis fungere som letemannskap. Hvis noen har vært i kontakt med brikken vil du få beskjed, og du får dessuten GPS-koordinatene slik at du eventuelt kan dra ut og lete selv.

Tile har ellers vært vår favorittprodusent av sporingsbrikker de siste par årene, med produkter som jevnt over har vært et lite hestehode foran konkurrentene. Nylig testet vi imidlertid Chipolos nye sporingsbrikke One og konkluderte med at den «endelig er en sporingsbrikke som kan konkurrere med Tile».

annonse

Les også