Til hovedinnhold

Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg

Har du fått med deg alt som skjedde på den gigantiske elektronikkmessen i Las Vegas?

Montasje: Tek.no

Årets første store elektronikkmesse, Consumer Electronics Show (CES), er nettopp ferdig – og som vanlig har messen kunnet by på en masse interessante nyheter for alle oss som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av ny teknologi.

Vi har oppsummert: Dette er de viktigste trendene fra CES »

Her er en liste over de viktigste nyhetssakene og sniktittene du bør ha fått med deg fra messen:

Verdens første med OLED-skjerm

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lenovo hadde en rekke spennende nyheter å komme med på CES. En av de mest spennende er ThinkPad X1 Yoga – en bærbar hybrid-PC som ifølge Lenovo skal være den første på markedet med OLED-skjermteknologi.

Les om lanseringen av Lenovo ThinkPad X1 Yoga »

Vi fikk en sniktitt på maskinen: Kan en laptop bli stort råere enn dette? »

...og HP ville også være med

Shutterstock/metrue, HP

Dagen etter at Lenovo kom med sin OLED-PC, lanserte HP hybrid-PC-en Spectre 360 – og den kommer også med OLED-skjerm. Spectre 360 kommer i både en 15- og en 13-tommersutgave, og det er 13-tommeren som har OLED som opsjon. HP lanserte også en rekke andre nye bærbare PC-er.

HP hiver seg på OLED-toget »

Lanserte verdens tynneste hybrid-PC

Lenovo

I tillegg til OLED-PC-en lanserte Lenovo også det som ifølge selskapet skal være verdens tynneste hybrid-PC, Lenovo Yoga 900S. Lenovo oppgir 12,8 millimeter og en vekt på 999 gram med karbonfiber i konstruksjonen. Som med andre Yoga-modeller kan skjermen brettes rundt tastaturet, slik at datamaskinen i større grad kan benyttes som et nettbrett. En stylus eller skjermpenn er ekstrautstyr.

Lenovo avslører verdens tynneste hybrid og sju andre nyheter »

Haugevis av sensorer skal gi mobilen helt nye funksjoner

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En av de virkelig spennende nyhetene fra CES i år, var Google og Lenovos samarbeid om Project Tango. Prosjektet går ut på å gi telefoner og nettbrett muligheten til å kjenne sine omgivelser gjennom avansert sensorbruk, der den viktigste av dem er et batteri av kamerasystemer. Teknologien kan brukes til spill, men også til nyttigere formål som innendørs guiding og til å måle opp eller skanne inn tredimensjonale objekter.

Les mer om Project Tango fra lanseringen i Las Vegas her »

Nvidia med «superdatamaskin» for selvkjørende biler

Nvidia

Grafikkbrikke-produsenten Nvidia benyttet CES til å lansere Drive PX 2, en «superdatamaskin» myntet på fremtidens stadig smartere autobiler.

Vi tar på ingen måte i når vi sier at Nvidia Drive PX 2 er en durabelig kraftpakke. Datamaskinen er opptil ti ganger kraftigere enn forgjengeren Drive PX, som i dag er tatt i bruk hos et femtitalls forskjellige selskaper.

– Denne er som å ha 150 MacBook Pro-maskiner i bagasjerommet »

Skal det være en 30-tommers 4K OLED-skjerm på skrivebordet?

Dell lanserte på CES sin aller første PC-skjerm med OLED-panel; UltraSharp 30. Skjermen er 30 tommer stor og har 4K-oppløsning. Prislappen blir ganske heftig, men ifølge Dell er skjermen primært beregnet på proffmarkedet.

Dell har lansert sin første OLED-skjerm til PC »

Actionkamera og ny proffmodell fra Nikon

Nikon/YouTube

Nikon KeyMission 360 er Nikons første actionkamera, og det som først og fremst er verdt å merke seg med kameraet er at det er i stand til 360-graders videoopptak.

I tillegg lanserte selskapet en ny fullformat-toppmodell, Nikon D5, samt et litt mindre og rimeligere kamera – Nikon D500.

Dette er Nikons første actionkamera »

Nikon D5 har heftige spesifikasjoner og en helt drøy ISO »

Den ultimate ultrabooken for spilling?

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Razer lanserte på CES-messen i Las Vegas det de hevder er «den ultimate ultrabooken». Og selv om vi ikke kan gå god for påstanden uten å ha testet maskinen, ser den på papiret ut til å levere varene. Den er bare 1,3 cm tykk og kommer med 12,5-tommers skjerm med opptil 4K-oppløsning. Maskinen kan kobles til et eksternt grafikkort ved hjelp av Thunderbolt 3 og USB Type-C.

Les lanseringsnyheten på Razer Blade Stealth her »

SNIKTITT: Vi fikk prøve Razers ultrabook med eksternt skjermkort-kabinett »

Ny OLED-toppmodell fra LG

Ole Henrik Johansen / Tek.no

LG hadde allerede før CES avslørt en ny versting-TV som kan by på 8K-oppløsning, men likevel hadde de flere ess i ermet.

LG lanserer nemlig en helt ny serie, Signature, som består av noen få produktsjangere med eksklusive produkter. En av disse er en råflott OLED-TV som har et utseende vi aldri har sett maken til.

SNIKTITT: Dette er LGs nye OLED-toppmodell »

Mange spennende TV-nyheter fra Samsung

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samsung er en av elektronikk-gigantene på årets CES-messe i Las Vegas, og på menyen fra syndenes by står en splitter ny TV i selskapets 9-serie.

Vi fikk noen minutter med den nye 9-serien, og her er våre første erfaringer:

Samsungs nye toppserie blir rålekker »

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samsung viste også frem en konseptmodell hvor de demonstrerte hvor tynn en LCD-TV kan bli. Modellen de viste frem på messen var bare 3,3 millimeter tynn.

Les mer om den supertynne TV-en: Så tynn kan en LCD-TV bli »

På Samsungs stand fikk vi også kikke nærmere på det som skal være verdens største UHD-skjerm – og den var på hele 170 tommer »

Dette kjøleskapet har en diger berøringsskjerm

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kjøleskap med innebygget skjerm er ikke nytt, men det som er uvanlig med Samsungs nylanserte kjøleskap er størrelsen på skjermen. Den er nemlig på hele 21,5 tommer, og kan brukes til å vise informasjon, kalendere, notater og annet. Kameraer i kjøleskapet lar deg sjekke fra mobilen hva som er inne i kjøleskapet når du befinner deg i butikken.

Vi har kikket nærmere på Samsungs nye kjøleskap »

Ny og spennende toppmodell fra Huawei

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huaweis 6 tommer store toppmodell Mate 8 ble annonsert i november i fjor, men finn sin endelige lansering under CES. Telefonen har gode spesifikasjoner og en god skjerm, og den er bygget i metall og glass.

Vi fikk prøve telefonen på CES: Huaweis toppmodell er lynrask og gigantisk »

Ny treningsklokke fra Fitbit

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Fitbit er en av de ledende produsentene av smartbånd, og nå kommer selskapet med en ny treningsklokke; Fitbit Blaze. En av funksjonene på klokken er din egen virtuelle personlige trener som skal hjelpe deg gjennom treningsøktene. Klokken ser ut som en vanlig smartklokke, og har fargeskjerm.

Vi har prøvd den: Slik er Fitbits nye treningsklokke »

Intels pinne-PC blir mye kraftigere

Intel

Det var i fjor sommer Intel lanserte sin Compute Stick, en fullblods datamaskin i lommeformat som plugget rett inn i HDMI-luka bak både TV-er og dataskjermer.Nå er imidlertid selskapet klare med annen generasjon av den hendige pinne-PC-en. Under årets CES-messe i Las Vegas annonserte Intel hele tre nye varianter.

Les mer om Intels nye pinne-PC-er »

Modulært nettbrett

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lenovos lanseringstempo her på CES-messen i Las Vegas har vært enormt. Og nesten samtlige produkter har levd opp til selskapets litt snåle «goodweird»-slagord. Det nye nettbrettet i ThinkPad-serien er definitivt ett av disse. ThinkPad X1 Tablet er nemlig noe så merkelig som et modulært nettbrett. Her kan du kjøpe nettbrett, tastatur og en rekke spesialiserte moduler hver for seg.

Vi har prøvd det modulære nettbrettet Lenovo ThinkPad X1 Tablet »

4K Blu-ray og ny TV-toppmodell

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Panasonic benyttet messen til å både vise frem en ny TV-toppmodell, 65-tommeren Panasonic DX900. Vårt førsteinntrykk fra messen er veldig bra, og vi fikk også ta en kikk på selskapets første 4K Blu-ray-spiller.

Sniktitt: Panasonic lanserer ny toppmodell og 4K Blu-ray-spiller »

Du finner samtlige CES 2016-saker på vår samleside »

Vi har oppsummert: Dette er de viktigste trendene fra CES »

annonse