Til hovedinnhold

Med denne kan du bruke alle overflater som mobiltastatur

«Tap Strap» leser håndbevegelsene og forvandler dem til tekst.

Tap Keyboard

Skriving på de små mobilskjermene er nok noe de fleste har blitt ganske vant til, men det betyr ikke at alle anser løsningen som optimal. Det finnes riktignok eksterne mobiltastaturer, men nå har det dukket opp et betydelig mer oppfinnsomt konsept melder Bloomberg.

I en pressemelding har nemlig et selskapet ved navn Tap Systems avduket «Tap Strap», en innretning du trer på fingrene og som gjør alle overflater til tastaturer.

Fanger opp trykkene

Produktet er laget av det produsenten kaller et «smart» tekstil, det vil tekstil som inneholder et avansert sensorsystem. Dette systemet registrerer fingertrykkene og konverterer disse til tegn eller kommandoer som sendes til den mobile enheten.

Innretningen er enkel å ta på seg.

Teknologien opererer med ulike kombinasjoner av trykk, nærmere bestemt 31 forskjellige kommandoer, som oversettes til bokstaver og tall.

Å bruke den innebærer med andre ord en viss læringsprosess, men det følger med en egen mobilapplikasjon som visstnok skal sette deg i stand til å skrive effektivt på bare én time.

Frihet og fleksibilitet

Tanken bak produktet er altså å frigjøre brukeren fra mobilen ved at man ikke trenger tilgang til selve skjermen, og setter deg i stand til å skrive tekstmeldinger på en trygg måte mens man for eksempel bedriver andre aktiviteter. Samtidig er løsningen mer diskré enn stemmekontroll.

Produktet er Bluetooth-basert og kan selvsagt også brukes med andre typer enheter som smart-TV-er, nettbrett eller PC-er. Tap Strap skal lanseres innen utgangen av året, men uten noe nærmere dato eller pris.

Du kan se demonstrasjonsvideoen øverst i saken.

Er du fornøyd med vanlige mobiltastaturer? Nå har Google sluppet en ny variant til iPhone »

Les også
LG forbedrer rulletastaturet sitt
Les også
Kan dette være den ultimate VR-kontrollen?
annonse