Nyhet

- Snart kan iPhone få OLED-skjermer

Ryktene sier at Apple snart skal droppe den gamle LCD-teknologien på skjermene sine.

OLED-skjermene har gjort sitt inntog på mobilmarkedet for en stund siden, og er nå å finne på blant annet Samsungs Galaxy-modeller. Erkekonkurrenten Apple har imidlertid holdt seg til den gamle LCD-teknologien, men nå ser det ut til at dette skal endre seg.

Den asiatiske avisen Nikkei Asian Review har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple omsider skal introdusere OLED-teknologien til sine populære mobiltelefoner.

Bedre farger og kurvede skjermer

Ifølge avisen skal dette imidlertid ikke skje før i 2018, som kanskje kan sies å være et overraskende sent tidspunkt. Apple har ikke uttalt seg offisielt om saken, så det er jo ikke umulig at omstillingen kan skje tidligere enn dette.

Overgangen til OLED kan føre til kurvede mobilskjermer, som på denne, en Samsung Galaxy S6 Edge+. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

OLED-skjermer er blant annet kjent for å by på bedre fargegjengivelse og kontrast, samt at skjermene er mer energieffektive enn LCD-teknologien.

Ikke minst legger teknologien også til rette for kurvede skjermer, en egenskap Samsung som kjent utnyttet i sin Galaxy S6 Edge-telefon. Dermed er det altså godt mulig at Apple også har ønske om å kaste seg på det kurvede skjermdesignet.

Vil trolig bruke LG eller Samsung som leverandør

Samsung er foreløpig det eneste selskapet som på nåværende tidspunkt produserer OLED-paneler til mobile enheter, mens LG lager OLED-paneler til TV-er. Det er derfor sannsynlig at Apple vil måtte bruke en av disse som leverandør for sin fremtidige OLED-satsing.

Ifølge Nikkei Asian Review skal LG allerede være i gang med å planlegge en oppgradering av sin produksjonslinje etter Apples avgjørelse om å gå over til OLED-teknologien. Som avisen peker på vil det imidlertid bli vanskelig å møte etterspørselen med tanke på det enorme antallet telefoner som Apple selger.

Det mest sannsynlige scenariet er nok dermed at Apple skal fortsette med LCD-teknologien, og kanskje kun tilby visse modeller med OLED-skjermer. Enn så lenge må vi altså vente på offisielle kunngjøringer fra Apple om hva som er selskapets faktiske planer.

Snart kan Apple bli tatt igjen av Microsoft innen nettbrett: Surface selger nemlig som hakka møkk »

(Via 9to5mac)

Les også
Samsung: OLED er ikke en del av vår TV-fremtid
Les også
Slik gikk det da vi så OLED-skjermen rulles sammen
Les også
iPhone skal få enda bedre skjerm
Les også
Nå kommer PC-skjermer med OLED-teknologi
Les også
Nå kan OLED-teknologiens største svakhet være løst
Les også
Dette blir bedre på de kommende OLED-TV-ene
Les også
iPhone 6S Plus: Er det noen vits i å gå for største utgave iPhone?
Les også
Sammenrullbare TV-er kan komme om to til tre år
Les også
Rull sammen OLED-TV-en
Les også
Big is beautiful: Slik er Samsungs nye supergigant: Har iPhone 6 Plus møtt sin overmann?
annonse