A360 er Polars første med optisk pulsmåler

Den kjekke treningsklokka er kommet på det norske markedet.

Finske Polar har i flere tiår vært et kjent merke for idrettsutøvere og supermosjonister med interesse for bærbar elektronikk, målinger og statistikk. Men de siste årene har de også skjelt stadig mer mot de av oss som av en eller annen grunn ikke vil stille i tights.

Derfor består produktporteføljen både av verstinger som GPS-klokka Polar V800, mens aktivitets-/treningsarmbåndet Polar Loop er i den andre enden.

Det finnes også en fjong blingversjon: Polar Loop Crystal.

Med pulsmåler på håndleddet

Nå har selskapet lansert en ny modell som ligger i et slags mellomsjikt. Polar A360 heter denne, som også er finnenes første armbårne produkt med integrert optisk pulsmåler.

Denne typen pulsmåling er ikke ny – vi finner den blant annet på Fitbit Surge og Charge HR, Samsung Gear S, Apple Watch, TomTom Runner Cardio og flere andre produkter.

Men Polar har alltid sagt at denne typen pulsmåling ikke har vært nøyaktig nok, og har i stedet sverget til pulsbelter som måler de elektriske signalene direkte fra hjertet.

Likevel har altså aktivitetsklokka Polar A360 kommet på banen.

«God nok»

Foto: Polar

Selv om teknologien som brukes på Polar A360 er tilnærmet lik den vi finner hos de fleste konkurrentene, skal den underliggende funksjonaliteten og algoritmene være utviklet på huset. Ifølge Polar selv er målingene endelig av «god nok» kvalitet.

Da mener de selv at A360 gjør slike målinger bedre enn noe sammenlignbart produkt på markedet. Foruten dette er det verdt å merke seg at det er mulig å koble til Polar H7 pulsbelte også – dersom det skulle være behov og ønske om ekstra nøyaktighet.

For selv Polars eksperter innrømmer at optisk avlesning har noen ulemper, deriblant forsinkelser og lavere nøyaktighet på hurtige hjerterytmevariasjoner.

Mikro-USB for lading

Ved siden av dette med pulsmåling er et mye å like ved Polar A360. Den gjør sedvanlige målinger av aktivitet, søvn og trening, er vanntett ned til 30 meter og har mikro-USB-port for lading og synkronisering. Det betyr at du slipper å ergre deg over å ha glemt den proprietære ladekabelen.

Foto: Polar

A360 har også Bluetooth Smart, slik at den eksempelvis kan pares til mobiltelefonen og synkronisere rett mot Polar Flow-appen i stedet. I tillegg kan den da sende smart-varsler, slik at du kan få mobilbeskjeder rett på klokkas fargeskjerm.

Selve skjermen er 1,8 tommer stor og er berøringssensitiv. Oppløsningen er på 80 x 160 piksler. En kjekk ting er at selve skjermen med klokkehuset kan løsnes fra reima, som er i et mykt silikonmateriale. Ønsker du en annen farge eller størrelse, lar det seg altså løse uten for store kostnader.

Batteridriftstiden på den drøyt tretti gram tunge klokka er oppgitt til nærmere to uker. Hvorvidt det stemmer får vi komme tilbake til i vår test av produktet.

Polar A360 har en veiledende pris på to tusen kroner og skal akkurat være ankommet norske butikkhyller.

Smartarmbånd eller smartklokke?
Det finnes massevis av modeller – sjekk vår oversikt >>>

Les også
Jeg tar kontoret med til fjells for litt ekstra påskeferie
Les også
Polar A360: Polars lekre aktivitetsklokke kan bli skikkelig bra
Les også
Fitbits nye treningsklokke ligner på en vanlig smartklokke
Les også
Se hvem som vant i julekalenderens fjerde uke
Les også
Polar Loop Crystal er rene smykket
Les også
Polar V800 mot TomTom Runner Cardio og Garmin Fenix 2: Vi kårer den beste treningsklokken
Les også
Polar V800: Denne GPS-klokken er den råeste vi har testet
Les også
Polar Loop Activity Tracker: Er dette det kuleste treningsarmbåndet?
annonse