Til hovedinnhold

Ny arkitektur og nye Pentium- og Celeron-prosessorer fra Intel

Goldmont blir neste generasjon CPU-arkitektur for strømgjerrige prosessorer.

I går kunne vi melde at Intels kommende Broadwell E-toppmodeller ved en feil ble røpet i en pressemelding. Det er imidlertid ikke bare Core-serien med prosessorer Intel produserer, selv om det er disse som er mest utbredt. I billigere PC-er har selskapet også varemerkene Pentium og Celeron.

Nå melder PCWorld.com at Intel i løpet av andre halvår kommer med en ny generasjon Pentium- og Celeron-prosessorer. Disse vil ikke være basert på Skylake, men på en ny plattform kalt Apollo Lake og den nye Atom-arkitekturen Goldmont. Også fremtidige Atom-prosessorer vil være basert på Goldmont-arkitekturen.

Opplysningene kom ifølge PC World frem under Intel Developer Forum i Shenzen i Kina denne uken.

Bedre grafikkytelse

Apollo Lake-plattformen vil gi bedre CPU- og grafikkytelse, samt at den skal være mer strømgjerrig. Planen er å bruke de nye Pentium- og Celeron-prosessorene i billige bærbare PC-er.

Apollo Lake vil erstatte Braswell-plattformen, som dagens Pentium- og Celeron N3000-brikker er en del av. Braswell var basert på Airmont-arkitekturen, som var en krymping av Silvermont fra 22 til 14 nanometer. Det er ikke så mye detaljer om Goldmont ennå, men ifølge Sweclockers er Goldmont en helt ny arkitektur basert på samme 14 nanometer produksjonsprosess som Airmont.

Oooops – det glapp visst ut:
Intels kommende toppmodeller røpet i pressemelding »

(Kilder: PCWorld.com, Sweclockers)

annonse