Til hovedinnhold

Canon lanserer skandinavisk fotokonkurranse for alle

Både amatører og proffer slipper til.

Antonio Guillem/Shutterstock.com

Fotokonkurranser er en fin måte for fotoentusiaster å både få oppmerksomhet rundt verkene sine på og for å motta verdifulle tilbakemeldinger som kan brukes til å heve ferdighetene enda mer.

Som kjent arrangerer vi jevnlig fotokonkurranser her på Akam, men det avholdes også stadig internasjonale konkurranser som er åpne for amatører. Nå har fotogiganten Canon ifølge en fersk pressemelding lansert en ny konkurranse som også nordmenn kan kaste seg inn i.

Flere temaer med egne mentorer

Konkurransen har fått navnet «Picture Scandinavia» og henvender seg til fotografer på alle mulige ferdighetsnivåer, også de litt mindre seriøse fotografene som for eksempel bruker mobiltelefonen til å ta bilder med.

Hovedvinneren stikker av med et Canon EOS 5D Mark III.Foto: Canon

I konkurransen vil man få mulighet til å konkurrere innen ulike temaer, slik at man kan velge den kategorien som passer best utfra fotografens interesser og talenter. Du kan selv velge hvor mange kategorier du vil delta i.

Hver av kategoriene vil ha en egen mentor som har spesialisert seg på de ulike temaene, og som bedømmer bildene og utroper vinnere, som deretter skal konkurrere mot hverandre i hovedkonkurransen. Mentorene vil også gi tips og råd underveis.

Canon EOS 5D Mark III i hovedpremie

Innledningsvis vil det bare være tre kategorier å velge mellom; «iscenesatt portrett», «gatefotografering» og «uventet selfie». Flere temaer vil imidlertid bli introdusert underveis i konkurransen.

Førstepremien i hver enkelt kategori er et Canon EOS 70D, mens fotografen som havner på andreplassen tildeles et Canon PowerShot G1 X Mark II. For hovedvinneren vanker det et vesentlig mer kostbart Canon EOS 5D Mark III.

Fristen for å melde seg på «iscenesatt portrett»-konkurransen er 8. juni, mens fristene for «gatefotografering»- og «uventet selfie»-kategoriene er henholdsvis 15. juni og 22. juni.

Dette ble årets bilde i Akam-konkurransen: Vinneren har aldri deltatt i konkurranser før »

annonse