Tek.no

Nyhet

Fotograf leker med tid – skaper kreative bilder

Viser tidens gang med flimrende bildestriper.

Fong Qi Wei
28 Feb 2014 13:51

For fotografer finnes det flere måter å leke seg med tiden på for å skape fascinerende bilder, hvorav den vanligste nok er timelapse-teknikken, som tidsvis kan skape riktig så betagende inntrykk.

Nettstedet Gizmodo skriver nå om en fotograf som har funnet en annen, kreativ måte å fremstille tidens gang på, med et ganske besnærende resultat.

Flimrende «tidsstriper»

Det Fong Qi Wei, som han heter, har gjort er å sette sammen bilder av «striper» som representerer ulike tidspunkter på døgnet. Hver av disse stripene veksler mellom tidspunktene i korte, flimrende animasjons-looper.

Verket heter «Time in Motion» og er oppfølgeren til et tidligere verk ved navn «Time is a Dimension», som var et lignende konsept, men uten animasjonselemtentet.

Motivene i prosjektet omfatter både bygninger og landskap, I noen av bildene er «tidsstripene» rette og minner nærmest om solstråler, mens i andre bilder har stripene sirkulære former.

Animasjonene er laget som GIF-filer og kan ses på Fong Qi Weis hjemmeside, hvor han har lagt ut både små versjoner av verkene og også høyoppløste utgaver som er opptil 13 MB store. Noen av bildene flimrer ganske kraftig, og fotografen advarer mot å stirre altfor lenge på dem i ett strekk.

GIF-formatet kan også brukes til andre ting: Slik lager du 3D-effekter med enkle teknikker »

(Kilde: Gizmodo)

Les også
Fotograf tok «nye» versjoner av bilder fra første verdenskrig
Les også
Denne skulpturen «smelter» ved hjelp av strobelys og stillbilder
Les også
Her blander fotografen ekte bilder med animasjon
Les også
Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene
Les også
Se den nærmest hypnotiske videoen av stjernehimmelen
Les også
Lag 3D-effekter med superenkle grep
annonse