Tek.no

Nyhet

Denne iPhone-appen «vet» når du skal dø

Bruker helsedataen du logger på en litt uvanlig måte.

Montasje: Shutterstock/Deadline
1 Nov 2014 06:00

Omtrent alle dingser, mobiler og smartarmbånd på markedet i dag har alle bestemt seg for å fokusere på én ting: Helse. Ved å måle steg, kaloriinntak og aktivitet skal de fortelle deg hvor frisk og rask du er, hvordan du kan trene bedre og hvordan du kan få en sunnere hverdag.

All dataen som blir samlet inn kan imidlertid bli brukt til andre ting også. For hvis du snur all dataen som forteller deg hvor sunn du er på hodet, kan du også finne ut hvor usunn du er.

Den nye iOS-appen Deadline har kokt det ned til ett punkt: Dagen du skal dø.

Vet når du dør... I hvert fall nesten

Appen er neppe den mest nøyaktige måleren der ute, men den hevder i hvert fall å ta utgangspunkt i tallene den finner i helseappen på telefonen din.

Basert på et par generiske spørsmål om livsstilen din i tillegg til data om kaloriinntaket, spisevanene, treningsrutinene og pedometerscoren din kan appen fortelle deg når du kommer til å dø. Det hele blir vist som en fin nedtellingsklokke, som du i tillegg kan få som en widget i varslingsmenyen.

- Det er noe unektelig uhyggelig med å ha en klokke blant widgetene mine, rett under værvarslingen, som lystig informerer meg at jeg har 54 år, 2 måneder, 20 dager og 22 timer igjen å leve, skriver en journalist for Gizmodo, som har testet appen.

Kan være motiverende

Gizmodo-journalisten skriver imidlertid at selv om det er litt skummelt å vite et anslag på når du dør, kan det også virke motiverende. Hvis du trener mer vil Deadline-tallet øke, og du kan se direkte hvordan treningen din forlenger levetiden din.

Deadline kan lastes ned til iPhone for 7 kroner fra App Store.

Hva synes du? Motiverende eller bare uhyggelig? Kom med din mening i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Gizmodo)

annonse

Les også