Tek.no

Nyhet

Nå er Steve Ballmer helt ferdig i Microsoft

Trekker seg fra styret med umiddelbar virkning.

(Foto: Jørgen Elton Nilsen)
20 Aug 2014 11:57

Steve Ballmer er mannen som først og fremst er kjent som Microsofts andre toppsjef – og muligens dernest for sitt engasjerte vesen og mange interessante ansiktsuttrykk. Ballmer tok over etter legendariske Bill Gates og holdt sjefsstolen fra år 2000 til Satya Nadella tok over i vinter.

Likevel har ikke Steve Ballmer vært plassert helt på sidelinjen. Som selskapets største eier med lang fartstid som både sjef og ansatt har han fremdeles hatt en naturlig plass i Microsofts styre, hvor han også har hjulpet Nadella skikkelig i gang som den tredje toppsjefen.

Men nå føler Ballmer seg tydeligvis fornøyd. I et åpent brev til Satya Nadella informerer han om sin avgjørelse om å trekke seg fra styret med umiddelbar virkning – uten at det er noe dramatisk over det.

Ballmer sier han bare har blitt så opptatt med andre ting siden han gikk av som sjef, og at han nå ønsker å bruke mer tid på disse interessene. Samtidig ser august ut til å være en måned som passer greit for omveltinger i denne typen styre og stell.

«Blør Microsoft»

Selv om Steve Ballmer nå offisielt ikke vil ha noe mer å gjøre med driften av Microsoft, gjør han det likevel klart at fremdeles føler stor tiltro og tilhørighet til selskapet. Han forventer i det minste å beholde aksjepostene sine i «overskuelig fremtid», og ønsker naturlig nok å tjene penger på dem.

– Jeg blør Microsoft – det har jeg gjort i 34 år og jeg kommer alltid til å gjøre det. Jeg elsker stadig å diskutere selskapets fremtid. Jeg elsker å prøve nye produkter og gi tilbakemeldinger. Jeg elsker å lese om hva som skjer i selskapet. Regn med at jeg vil fortsette å komme med idéer og innspill, skriver Ballmer entusiastisk.

Det har vært et langt «favel» for Ballmer:
Tok tårevåt avskjed med Microsoft >>>

Kilde: The Verge

Les også
Ballmer: – Det er kunstig intelligens som er fremtiden
Les også
Microsoft-sjefen ble beskyldt for kvinnefiendtlig uttalelse
Les også
Nå er det en annen som eier mest av Microsoft
Les også
Her tar Steve Ballmer farvel med Microsoft
Les også
Bill Gates: – Ctrl-alt-delete var en feil
Les også
Microsoft spådde fremtiden i år 2000 – gjorde ingenting
Les også
Steve Ballmer går av
annonse

Les også