Til hovedinnhold

Brukte 15 måneder på å få lys i spilltastene

Vi fikk se Corsairs nye tastatur-toppmodell for spillere.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Hardware.no/Las Vegas: Siden 2011 har Corsair vært en av de mer kjente produsentene av spilltilbehør her i Norge, og selskapets toppmodell for FPS-spillere skal nå få en oppgradering. Den nye modellen har ikke fått et navn ennå, men den skal plasserer seg parallelt med Vengeance K70 – og få full fargebelysning.

– Vengeance K70 er et veldig populært tastatur, men folk spurte oss hvorfor vi ikke hadde det med flere farger, innleder Jason Christian, produktsjef i Corsair.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

I samarbeid med Cherry MX, selskapet som i dag dominerer på produksjonen av selve tastene til mekaniske spilltastaturer, har de nå utviklet en mekanisk bryter som gjør det mulig å fylle tastaturet med alle regnbuens farger. Det skal være gjort uten at den ikoniske følelsen fra tastene er endret, noe som ikke var en enkel oppgave, ifølge mannen som har laget den:

– Det tok oss 15 måneder å lage denne tasten. Vi kunne ikke endre på noe i den mekaniske delen av bryteren, sier Günter Vogl, ansvarlig for produktstyring og utvikling hos Cherry MX.

Ville ikke endre følelsen

Cherry MX har laget milliarder av de små bryterne, og ingen av de kjente merkevarene for spilltilbehør benytter annen mekanikk enn Cherry. Hovedårsaken er rett og slett at både merkevaren og følelsen av å bruke disse knappene har satt seg hos brukerne.

Hver eneste tast på Corsairs nye tastatur har en individuell LED-diode av SMD-typen på undersiden. Disse er 3 millimeter brede, med en høyde på rundt én millimeter, og tas i bruk fordi tradisjonelle lysdioder er for store. Lyset skal kunne skinne godt gjennom mekanikken, men å få til det uten å endre følelsen av dem, var vrien.

– Cherry måtte lage en ny bryter for å få den belyst, men de ville ikke endre grunntegningen. Det var viktig at tastene skulle føles helt likt, selv med endringene som måtte til for å få lys i dem, forteller Christian.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

For å få lyset til å skinne igjennom tastene på riktig måte, slik at de belyste både symbolet og området rundt, var det åpenbart av selve tasten på ett eller annet vis måtte bli gjennomsiktig. I dag er tastene sorte, og løsningen ble å bruke selve bryteren som en difuser ved å lage den i et klart plast-materiale.

– Når du bruker klart materialene endrer du egenskapene til bryteren. Det tok flere måneder bare å endre fargen fra sort til klar, forteller Vogl.

Siden Corsair har vært med på å støtte utviklingen av de belyste knappene, har de fått en eksklusivitetsavtale som løper ut 2014. Det betyr at du ikke vil se noen andre tastaturer med de samme Cherry-knappene det kommende året.

Åpen maskinvare

På innsiden av tastaturet sitter det en liten 32-bits ARM-prosessor, som tar seg av jobben med å styre lysene. Via Corsairs programvare, som for øvrig blir laget i en ny versjon for denne modellen, skal du kunne velge blant de 16,9 millioner fargene lysdiodene kan by på, i tillegg til å velge blant et hav med forskjellige mønstre.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

– Programvaren skal la brukeren stille inn alle mulig slags funksjoner for lysene. De kan pulsere mellom farger, de kan flyte over tastaturet, de kan slå ut som en bølge i vannet når du trykker på én av dem, og mye mer, sier Christian.

Samtidig har selskapet valgt å lage både maskin- og programvaren helt åpen. Kan du programmere, kan du i praksis gjøre hva som helst med belysningen – Corsair har ikke lagt inn en eneste sperre. Du kan kode direkte mot ARM-prossesoren, eller importere skript til selskapets programvare.

Tastaturet trenger to USB-kontakter for å få nok strøm til å drive lysshowet, og det skal etter planen være tilgjengelig for salg i midten av året. Det vil komme med både blå, brune og røde knapper. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Corsair utvikler alle produktene sine i USA:
Bli med innenfor dørene til hovedkontoret »

Vi er på Facebook!
annonse